El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Preparem-nos per a la lluita definitiva”
  • CA

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha fet una crida aquest dissabte des de Perpinyà ha adoptar un “estat de mobilització permanent” per tal d’estar preparats per a la “lluita definitiva”. Puigdemont ha tancat l’acte del Consell per la República que ha reunit, segons l’organització més de 200.000 persones.

Davant una marea humana que l’esperava des de primera hora del matí, Puigdemont ha exclamat convençut que l’independentisme no accepta cap fre: “Ja no ens aturarem i ja no ens aturaran”. Per si quedés dubte, Puigdemont ha reblat: “No hem d’esperar temps millors perquè ja els tenim aquí i són entre nosaltres”.

Per Puigdemont l’objectiu dels catalans és avui “un anhel majoritari dins de la societat catalana”. La construcció de la República “sabem que és la única garantia per posar fi a un règim monàrquic, hereu directe del franquisme, un règim injust que té al·lèrgia a la catalanitat”.

Carles Puigdemont durant el seu discurs (JORDI BORRÀS)

Carles Puigdemont durant el seu discurs (JORDI BORRÀS)

El president a l’exili ha defensat el projecte republicà basant-se també en els fiascos previs d’altres polítics catalans que han intentat aconseguir millores amb altres propostes: “Molts us poden parlar en primera persona i dir-vos que aquest és un camí eixorc perquè l’Estat espanyol només escolta la veu d’un poble mobilitzat i per això hem d’estar en un estat de mobilització permanent”.

Davant els debats interns del moviment, Puigdemont no ha parlat explícitament d’unitat però sí de forma implícita: “No sobra ningú aquí perquè tots els camins porten a la república, aquí hi cabem tots sense excepció i això és el que garanteix el futur d’un poble, que és el que ens mobilitza i justifica que avui estiguem aquí”.

Puigdemont ha donat molta importància a la necessitat d’organitzar-se i ha fet una crida a una major coordinació, sobretot per bastir la xarxa territorial del CxR que “controli el territori”. La xarxa haurà d’estar preparada per “plantar cara contra l’abús i la injustícia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa