El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Per arribar a pactes cal la voluntat de voler aconseguir-los”
  • CA

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest matí que “per arribar a pactes cal una condició indispensable: voler arribar a pactes, tenir la voluntat d’arribar a acords”. Alhora, ha destacat que “arribar a pactes que són transformadors i generen canvis profunds no és mai senzill ni proesa de pocs, perquè demanen molt de temps i molta gent”. Puigdemont ho ha dit des del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on ha encapçalat l’acte de signatura del Pacte per a la Reforma Horària.

Durant el seu parlament, el president català ha insistit que “cal generositat per part de tothom”, i també “el coratge per aplicar els resultats i no desdir-se’n dels compromisos”. “Tot pacte comença pel reconeixement que tenim un problema”, ha afirmat. Puigdemont també ha avisat que “tenim un problema amb el temps i amb la manera com el distribuïm”, ja que, al seu parer, “el malbaratem”. El nou conseller de la presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha signat en nom de l’Executiu el Pacte per la Reforma Horària, i només començar el seu discurs ha volgut deixar clar que el mèrit que se signi aquest pacte, en allò que té a veure amb el Govern, és de la seva antecessora, Neus Munté, i de tots els membres de l’Executiu que hi han participat. “Però el subscric del tot i complirem en tots els seus extrems”, ha afirmat.

 

El president Puigdemont durant la signatura del Pacte per a la Reforma Horària, amb el conseller de la presidència, Jordi Turull | ACN

 

 

Turull s’ha mostrat convençut que aquest dilluns “culmina una iniciativa que es va engegar fa tres anys i mig: la de sincronitzar el nostre país amb els nostres veïns europeus per aconseguir uns horaris més saludables”. Alhora, ha ressaltat també que aquest acord suposarà “més salut, més cultura, més lleure i també més productivitat”, i ha reconegut que “alguns s’ho mirem amb escepticisme”. Tot i això, ha vaticinat que “els canvis d’horaris s’incorporaran a les nostres vides”, com s’hi van adaptar altres reformes -ha citat com a exemples el portar el casc a la moto i el no fumar als llocs públics, entre d’altres-.

“Sabem quins horaris hem d’aconseguir, i aquest és un canvi que té només conseqüències positives“, ha conclòs el nou portaveu del Govern. L’acord també l’han signat els representants de les diferents institucions i organitzacions que han participat en els treballs del Consell Assessor per a la Reforma Horària. 

 

Pacte per a la Reforma Horària 

 

El Pacte per a la Reforma Horària és un compromís per assolir el que s’anomena ‘Objectiu 2025’, que ha de permetre que Catalunya, en els propers anys, s’equipari amb una sèrie d’indicadors europeus, i aconseguir així que les persones puguin viure uns horaris més racionals i saludables.

 

Vídeo explicatiu del pacte per a la Reforma Horària: 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa