Puigdemont no es reunirà amb l'alcalde de Batea

Paladella, que ha plantejat la possibilitat que la població s'annexioni a l'Aragó, ha rebutjat la proposta de reunió amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre

 

L'alcalde de Batea ha situat aquesta població de 2.000 habitants de la Terra Alta en el mapa. Molts catalans, i sobretot espanyols, que fins ara desconeixien l'existència d'aquest municipi, ara descobreixen que el seu alcalde, Joaquim Paladella, que governa des de l'any 1991 amb un partit local UPTA-CP, que té el suport del PSC, no descarta demanar l'annexió a l'Aragó si el Govern català no atén les demandes que, segons explica el mateix alcalde, estan compromeses pel Parlament de Catalunya. La polèmica va esclatar la setmana passada quan Paladella va denunciar l'abandonament i discriminació que pateix aquest poble, gran productor de vi, que espera 30 noves places d'una residència d'avis i rebutja els parcs eòlics.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | ACN

 

 

 

Però quan la polèmica es va fer més gran, l'alcalde va aclarir que havia demanat una reunió amb la delegació del govern espanyol a Tarragona per preguntar quines possibilitats hi hauria de convertir Batea en terra aragonesa, i també amb el president Puigdemont, per mirar de resoldre el conflicte abans de prendre cap decisió, que en tot cas, passaria per un referèndum al poble. Joaquim Paladella ha explicat a El Món que "no tinc resposta de la delegació del govern espanyol encara, però sí que he rebut resposta de la Generalitat, i lamentablement, el president Puigdemont no té intenció de rebre'm. Se'm proposa una reunió amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre - Francesc Xavier Pallarès-, però l'he rebutjada. Jo em vull reunir amb Carles Puigdemont", ha assegurat l'alcalde de Batea. Per tant, "ara per ara totes les opcions estan sobre la taula, per descomptat que vull una solució però la discriminació ha arribat al límit", avisa. 

 

Comentaris