El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont, sobre Mas: “No hi ha cap sorpresa en el que ha dit”
  • CA

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha admès aquest dilluns que no li han sorprès les declaracions d’Artur Mas sobre la seva decisió de romandre al PDeCAT. “No hi ha cap sorpresa en el que ha dit”, ha afirmat Puigdemont en una entrevista al 324.

El també eurodiputat de JxCAT ha dit que és “difícil” que el projecte del seu partit porti a la divisió “per un fet objectiu: hi ha molta gent que ve del PDeCAT i també alguna que havia estat de Convergència i Convergència i Unió”. Puigdemont també ha assegurat que hi ha a JxCAT “molts dels valors” que van portar-lo a ell i molts d’altres a militar de Convergència des del 1983. De totes formes, el líder de JxCAT ha afirmat entendre “perfectament el que vol dir” Mas.

Puigdemont ha afegit que Mas volia el que volia ell, que és l’articulació sota una mateixa marca de l’espai que es mou des de la democràcia cristiana fins a la socialdemocràcia. “Mas és una persona prudent i responsable, en privat em diu el que diu en públic, sé el que li agrada i el que no i sempre hem parlat amb molta franquesa, clau del respecte mutu i l’admiració que li tinc”, ha subratllat l’eurodiputat.

Malgrat tot, el president a l’exili ha destacat la voluntat de Mas de treballar per “engruixir la majoria social” i la “màxima unitat” considerant-lo “un actiu de l’independentisme”. “De formes diferents tots coincidim en què la unitat és bona per l’independentisme, no hem trobat la fórmula tots plegats perquè aquesta unitat s’expliciti amb molta més rotunditat”, ha afegit.

Nega haver intervingut en la remodelació del Govern

D’altra banda, Puigdemont ha negat haver intervingut en la decisió del president Quim Torra de remodelar el Govern per interessos electorals. “S’ha de malfiar del que fan córrer sobre mi”, ha dit el president a l’exili.

Pel que fa a la més que probable inhabilitació de Torra, Puigdemont ha dit que “s’hi ha de plantar cara” perquè al govern espanyol, ha dit, “en el seu intent de combatre l’independentisme li és igual la sort dels set milions de catalans”. El president a l’exili ha advertit, però que el Govern no ha de caure i ha de continuar per seguir gestionant els efectes de la pandèmia.

Durant l’entrevista, Puigdemont ha dit que l’Estat espanyol no ha decidit la via de la negociació i el diàleg per resoldre el conflicte amb Catalunya, sinó el de la confrontació, enviant polítics a la presó. El president a l’exili ha insistit que Espanya és un “Estat repressor” i que està diposat a sobrepassar tots els límits, violant drets humans, per mantenir l’unitat territorial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa