El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “L’acte de Perpinyà és una reivindicació de la lluita a l’exili”
  • CA

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha assegurat que l’acte d’aquest dissabte a Perpinyà és la “ratificació d’una estratègia” i la “reivindicació de la lluita a l’exili” que, segons ha apuntat, “no sempre ha estat prou valorada”. En una entrevista que publica ‘El Punt Avui’, Puigdemont ha afegit que és “un acte de legitimitat republicana” i ha negat que es tracti d’un esdeveniment de partit. “Res més lluny de la realitat. Ni es va pensar com un acte partit, no s’ha treballat com un acte de partit i, per descomptat, no serà un acte de partit. El Consell per la República és un espai molt plural, deu ser l’espai amb més representació i transversalitat política que hi ha a Catalunya”, ha defensat.

“És la ratificació d’una estratègia que és la que ens ha portat fins aquí, la de plantar cara i no retrocedir malgrat les amenaces i les enormes dificultats amb què hem de fer la nostra vida”, defensa Puigdemont. L’expresident ha situat la via de l’exili al costat de les altres lluites antirepressives: les de l’interior, la presó i el front institucional. “En la lluita antirepressiva, l’exili també és una trinxera oberta que dona els seus resultats”, ha conclòs.

“Nosaltres vam anar a l’exili per defensar la decisió del poble de Catalunya de convertir-se en una República independent. I l’avantguarda d’aquesta defensa és l’exili, perquè no pot ser d’una altra manera, per desgràcia. Hi ha un estat de repressió molt fort, d’amenaça i intervenció de les nostres institucions, i, per tant, érem conscients que en aquestes condicions hi havia d’haver un espai en un territori on hi haguessin garantits els drets i llibertats, a través del qual poder continuar la lluita”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa