El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont inunda Perpinyà d’independentistes
  • CA

Milers de persones es concentren des de primera hora del matí al recinte del Parc de les Exposicions on a partir de les 12 hores s’espera la intrevenció del president a l’exili, Carles Puigdemont, i els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí. Els tres exiliats són els protagonistes de l’acte que organitza el Consell per la República a la capital nord-catalana per tal de reivindicar la lluita de l’exili. A l’acte, però, també hi intervindran a través de vídeo presos polítics i altres exiliats.

[r:1]

Puigdemont, Comín i Ponsatí han arribat al recinte als volts de les onze del matí després d’haver estat rebuts en una recepció oficial a l’Ajuntament de Perpinyà. Han arribat acompanyats d’altres integrants del CxR i membres del Govern com els consellers Jordi Puigneró i Damià Calvet. També s’ha pogut veure al vicepresident del Parlament, Josep Costa, i per part d’ERC, el diputat i líder del Grup Municipal a Barcelona, Ernest Maragall.

A l’entorn de l’escenari tambéja hi ha a aquesta hora el president de la Generalitat, Quim Torra, i la seva dona, Carola Miró.

[r:2]

Segons fonts de JxCAT, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ve amb autobús des de la Garriga, està atrapada en un embús a La Jonquera.

Malgrat la gran afluència de persones, l’acte es desenvolupa sense cap mena d’incidents i amb un ambient tranquil i festiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa