El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont i Zoido presideixen aquest dilluns la Junta de Seguretat de Catalunya
  • CA

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, reuniran aquest dilluns a la Generalitat a la Junta de Seguretat de Catalunya, on es preveu abordar qüestions com la integració dels Mossos al Centre d’intel·ligència contra el terrorisme i crim organitzat (Citco) i als grups de coordinació i avaluació de l’amenaça gihadista.

 

 

En l’ordre del dia fixat per la Junta, que fa vuit anys que no es reuneix, hi figura crear un grup de treball per estudiar la inclusió dels Mossos en el conveni d’aplicació de l’acord Schengen com a servei que pugui realitzar persecucions frontereres en calenta. Així mateix, es conformarà un altre grup de treball per analitzar el procediment per habilitar als Mossos en el sistema Siena d’Europol d’intercanvis d’informació policial europea. Aquestes dues funcions ja les poden realitzar els agents de l’Ertzaintza des del juny, quan va tenir lloc la seva Junta de Seguretat.

 

 

Durant la reunió, convocada a les 16.30 hores, es preveu acordar els mecanismes d’intercanvi d’informació prevists en el protocol de col·laboració entre ministeri i conselleria per a l’execució del Pla de prevenció i protecció antiterrorista de 26 de maig de 2012, per integrar a Mossos en lels grups d’avaluació i coordinació de l’amenaça gihadista. En l’ordre del dia també està la participació dels Mossos en els grups de treball del Ministeri per fixar la posició a defensar davant els òrgans europeus de col·laboració i coordinació policial, i la participació als plans directors de la Secretaria d’Estat de Seguretat.

Per part del Govern, al costat de Zoido acudirà el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto; el director del Gabinet de Coordinació i Estudis, Diego Pérez; el secretari general tècnic del Ministeri, Juan Antonio Puigserver; el general cap de la setena zona de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo, i el comissari cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote.

 

 

Per part catalana, estaran presents el conseller d’Interior, Jordi Jané; el secretari general de la conselleria, César Puig; el director general dels Mossos, Albert Batlle; el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i el comissari cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de Seguretat, Emili Quevedo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa