Puigdemont garanteix a partits i entitats que se "solucionarà" la compra d'urnes

La cimera es produeix el mateix dia que el Govern ha anunciat que la compra d'urnes per l'1-O ha quedat suspesa

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha transmès aquest dimarts a representants polítics i partits sobiranistes que se "solucionarà" la compra d'urnes per al referèndum. Ho explicat, de primera mà, en la reunió mantinguda aquest dimarts amb membres del Govern, representants de JxSí i la CUP, els presidents de l'ANC i Òmnium, i la presidenta del Parlament.

Fonts consultades per EP han aclarit que la reunió s'emmarca en les trobades "ordinàries" que el Govern manté amb els partits i les entitats per fer un seguiment del referèndum. Han assegurat que el Govern no s'ha desmarcat de la línia que ha mantingut la consellera de Presidència, Neus Munté, que aquest mateix dimarts ha assegurat que mantenen "intacta" la voluntat de comprar urnes després de declarar desert el concurs per homologar les empreses que havien de fabricar-les. Puigdemont ha dit que estudiaran altres vies per adquirir-les, però no ha reveltat quines.

 

Altres fonts han explicat que la reunió ha començat cap a les 17 hores, que ha durat hora i mitja, i també que hi han assistit la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; dirigents del PDeCAT --Jordi Turull-- i d'ERC --Marta Rovira-- i els diputats de la CUP Anna Gabriel, Benet Salellas i Albert Botran. Per part de les entitats, han assistit els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament.

 

Aquesta reunió es produeix una setmana abans de que el Govern anunciï i expliqui en un gran acte tots els detalls de com serà el referèndum de l'1-O. 

Perplexitat a la CUP

 

 

La delegació de la CUP formada pels diputats Anna Gabriel, Benet Salellas i Albert Botran ha estat la primera en abandonar el Palau de la Generalitat quan faltaven uns vint minuts per les 19h. Fonts de la formació anticapitalista asseguren que es tracta d'una reunió ordinària i que estava convocada per parlar, entre d'altres qüestions, sobre l'acte de dissabte en què alcaldes de Catalunya volen donar una imatge de suport al referèndum. 

 

Aquestes mateixes fonts expliquen que els representants de la CUP han plantejat el tema de la compra d'urnes després que el procés d'homologació s'hagi declarat desert i que els hi han donat la mateixa resposta que la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha ofert en roda de premsa. En aquest sentit, la CUP ha afirmat que estan "igual de perplexos" que abans de la reunió.

 

Comentaris