Puigdemont té "esperances" de mantenir la immunitat davant un suplicatori "polític"

La defensa presenta un recurs al Suprem en considerar que la competència per demanar el suplicatori és del ministeri de Justícia

Carles Puigdemont té "esperances" de mantenir la immunitat davant un suplicatori que considera que és "polític". "Estem preparadíssims per a aquest nou repte", ha dit Puigdemont poc després que s'anunciés al plenari de l'Eurocambra el suplicatori presentat pel Tribunal Suprem contra ell i Toni Comín. Puigdemont ha assegurat que tenen "clar" que tenen "raó". "És evident que tenim esperances de guanyar-lo. Tenim raons de fons", ha dit. Abans de l'anunci del suplicatori al ple, la defensa de Puigdemont i Comín ja va presentar un recurs al Tribunal Suprem perquè considera que la competència per demanar el suplicatori a l'Eurocambra és del ministeri de Justícia i no de l'alt tribunal. Segons ha explicat Puigdemont, ja han notificat als eurodiputats que hauran de decidir si els aixequen la immunitat o no d'aquesta qüestió.

Puigdemont ha remarcat que l'Eurocambra "segur que serà neutral" durant el procediment. "Quan vam decidir presentar-nos a les eleccions, teníem un mapa clar del que passaria. Coneixem el recorregut, sabem quins són els nostres punts forts", ha subratllat. A més, l'eurodiputat de Junts ha preguntat al PSOE si votarà amb un partit "feixista" com Vox en el suplicatori. "Tot el que han fet a la investidura era pur teatre?", s'ha preguntat.
Recurs al Suprem

Recurs al Suprem

L'equip legal de Puigdemont i Comín va presentar un recurs dimecres al Tribunal Suprem contra el suplicatori en considerar que la competència per fer aquesta petició a l'Eurocambra és del Ministeri de Justícia i no de l'alt tribunal. En concret, reclama que es deixi "sense efecte" l'emissió del suplicatori i la seva reemissió al Parlament Europeu.

 
 

Comentaris