El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont té “esperances” de mantenir la immunitat davant un suplicatori “polític”
  • CA

Carles Puigdemont té “esperances” de mantenir la immunitat davant un suplicatori que considera que és “polític”. “Estem preparadíssims per a aquest nou repte”, ha dit Puigdemont poc després que s’anunciés al plenari de l’Eurocambra el suplicatori presentat pel Tribunal Suprem contra ell i Toni Comín. Puigdemont ha assegurat que tenen “clar” que tenen “raó”. “És evident que tenim esperances de guanyar-lo. Tenim raons de fons”, ha dit. Abans de l’anunci del suplicatori al ple, la defensa de Puigdemont i Comín ja va presentar un recurs al Tribunal Suprem perquè considera que la competència per demanar el suplicatori a l’Eurocambra és del ministeri de Justícia i no de l’alt tribunal. Segons ha explicat Puigdemont, ja han notificat als eurodiputats que hauran de decidir si els aixequen la immunitat o no d’aquesta qüestió.

Puigdemont ha remarcat que l’Eurocambra “segur que serà neutral” durant el procediment. “Quan vam decidir presentar-nos a les eleccions, teníem un mapa clar del que passaria. Coneixem el recorregut, sabem quins són els nostres punts forts”, ha subratllat. A més, l’eurodiputat de Junts ha preguntat al PSOE si votarà amb un partit “feixista” com Vox en el suplicatori. “Tot el que han fet a la investidura era pur teatre?”, s’ha preguntat.
Recurs al Suprem

Recurs al Suprem

L’equip legal de Puigdemont i Comín va presentar un recurs dimecres al Tribunal Suprem contra el suplicatori en considerar que la competència per fer aquesta petició a l’Eurocambra és del Ministeri de Justícia i no de l’alt tribunal. En concret, reclama que es deixi “sense efecte” l’emissió del suplicatori i la seva reemissió al Parlament Europeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa