El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “És insòlit que practicar la democràcia a Espanya sigui un esport de risc”
  • CA

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera “insòlit” que “a l’Espanya actual practicar la democràcia sigui un esport de risc”. En declaracions a la premsa des de París, on aquest dimarts s’ha entrevistat amb el líder de la Unió dels Demòcrates i Independents (UDI), Jean Christophe Lagarde, Puigdemont també ha lamentat que, en canvi, “la utilització de les clavegueres de l’Estat surti de manera impol·luta de qualsevol intent d’aclariment als tribunals o fins i tot a la política”. El president de la Generalitat ha descrit com a “decebedora i preocupant” la “feblesa democràtica a Espanya”, tot i que ha admès que “no és sorprenent”.

 

“No és bo que hi hagi aquesta feblesa democràtica a Espanya, que tinguem problemes penals per intentar exercir la democràcia”, ha destacat Carles Puigdemont després que el Fiscal Superior de Catalunya hagi rebut la petició de querellar-se contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per presumpta prevaricació i desobediència. “És una realitat trista”, ha afegit Puigdemont, que creu que la “preocupació creixent” sobre la “situació de la democràcia a Espanya” afecta tant els independentistes com els que volen seguir formant part de l’Estat. 

 

  

El president de la Generalitat ha destacat després de la seva trobada amb Lagarde que “hi ha molt interès a conèixer i saber què està passant” a Catalunya. “Hi ha un reconeixement que el que passa és de veritat i que fins i tot hi ha l’obligació de conèixer bé el que està passant, per veïnatge, pel que representa Catalunya al conjunt de la UE”, ha remarcat Puigdemont. Segons ell, “tot el que arriba de font oficial espanyola” cap als actors internacionals “no es correspon necessàriament amb la realitat” i per això calen aquest tipus de reunions amb el Govern. 

 

 

  

Estem fent el que vam dir que tocava fer, ampliar el coneixement. No som encara en l’etapa del reconeixement, això vindrà després de la celebració del referèndum i la proclamació de la independència”, ha dit Puigdemont. “Estem convençuts que hi ha d’haver un coneixement millor al conjunt d’Europa del que està passant a Catalunya, un coneixement que, per descomptat, Espanya no procura d’estendre”, ha reiterat el cap de l’executiu català, que ha volgut agrair i valorar “molt positivament” totes les trobades que ha mantingut a París. 

 

 

  

Puigdemont va pronunciar ahir una conferència a la prestigiosa universitat Sciences Po de la capital francesa, i després de la trobada amb Lagarde, aquesta tarda s’entrevistarà amb la presidenta de la regió Ile-de-France, Valérie Pécresse, amb qui signarà un conveni de col·laboració. A més, ha fet diverses entrevistes amb mitjans de comunicació francesos. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa