El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont endreça el seu espai electoral
  • CA

Enèsim intent. Després de la fallida de la Crida, aquest dissabte i després d’una batalla fraticida amb el PDeCAT, Carles Puigdemont i Jordi Sànchez ja tenen partit o marca electoral. De fet, ara comença veritablement el procés de creació amb el redactat de la ponència política i la creació de les seves estructures que s’allargarà fins el 3 d’octubre. La COVID ha generat aquest nou marc polític.

 

Aquest dissabte ha estat una fundació molt virtual. Més aviat televisiva. Més pensada per comunicar que una marca existosa electoralment ja va sola. Una barreja de selfies, videoentrevistes i explicacions plurals, salutacions internacionals tot amb un caire de telemarató. Membres destacats del lideratge de la coalició electoral han anat apareixent per defensar l’articulació del nou partit.

 

Les paraules clau han estat “unitat”, “república” i “mandat del Primer d’Octubre”. Només començar, Pilar Calvo, que ha conduït tot l’acte, han aparegut en pantalla, el president Carles Puigdemont i Lluís Puig en una gran pantalla i a plató, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Meritxell Borràs. No ha quedat com una de les escenes històriques de la televisió, però sí que ha estat un senyal per identificar que significa aquest partit. Més tard hi ha aparegut Quim Forn i Toni Comín que han apostat per convertir la formació en el “pal de paller” de l’independentisme. L’exsocialista ha insistit que la unitat és l’única resposta a “l’estratègia regressiva de l’Estat incontrolada”.

 

L’acte ha tingut una visió televisiva de la política i ha acabat amb les intervencions de Jordi Sànchez, Quim Torra i Puigdemont. Sànchez ha definit la nova formació com “el partit del poble”. Torra ha esperonat a la nova militància a “superar el 50% dels vots” i Puigdemont ha reclamat que el partit no esdevingui una “eina sectària i excloent”. L’acte ha acabat amb una versió (perversió) en català de No Surrender. Puigdemont i Sànchez ja endrecen el seu espai electoral. Tots volen tenir més sort que amb la Crida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa