El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Els que ens voldrien de genolls demà tindran una resposta”
  • CA

 

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha augurat aquest dilluns que aquest 11 de setembre serà històric. En una entrevista al programa Més 324 del canal 324 així ho ha expressat: “La gent no es resigna, manté la posició, els que ens voldrien de genolls demà tindran una resposta en forma d’una gran mobilització, ara més que mai, molt pacífica i cívica”. L’entrevista ha servit perquè Puigdemont defensés una sortida per la situació actual: fer “un referèndum d’autodeterminació pactat en tots els termes”.

 

En l’entrevista, Puigdemont ha aprofitat per qüestionar la proposta de referèndum sobre l’autogovern que ha fet el president espanyol, Pedro Sánchez. De fet, li ha demanat que sigui més concret en les seves propostes i que vagi més enllà dels anuncis. “La recepta Sánchez és molt semblant a la recepta de Rajoy, no son bones notícies”, ha afirmat.

 

Sobre el judici contra el procés, el president a l’exili ha comentat que oferirà una oportunitat perquè la justícia espanyola demostri que es pot fer “un judici just”, cosa que ara no veu possible. Puigdemont ha assenyalat que l’únic resultat d’aquest procés judicial ha de ser l’absolució dels acusats.

 

“Tenen encara l’oportunitat de reconduir una situació que se’ls pot escapar de les mans”, ha advertit. I ha afegit: “Tenim esperança amb la justícia europea, que al final farà prevaldre el que és veritablement l’estat de dret que impera al conjunt de la Unió Europea”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa