El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “El vot a favor de la independència ha guanyat”
  • CA

“El vot a favor de la independència ha guanyat a les eleccions a Catalunya i, per primera vegada, a les eleccions a l’Estat espanyol”. Amb aquesta realitat sortida de les urnes i entre forts aplaudiments dels catalans a Brussel.les, el President Pugdemont va felicitar-se “perquè tenim més diputats que en teníem i més suport de vots amb més de tres punts a favor de la independència que en contra de la independència a Catalunya”. Aquesta ha sigut la valoració del president Carles Puigdemont, una volta s’han declarat els resultats amb el 100% de l’escrutini a tot l’Estat Espanyol i amb vuit escons per a JuntsxCat al Congrés dels Diputats espanyol.

“Continuem sumant fortaleses a cada elecció i, per contra, Espanya continua sumant inestabilitat”, va afegir Puigdemont a la seua compareixènça a la roda de premsa. Amics i simpatitzants s’aplegaren a la seu del Club de Premsa de Brussel.les per a compartir la nit electoral amb el president Carles Puigdemont, i els consellers Lluís Puig i Toni Comín. També hi havia el senador Josep Maria Matamala, que en aquestes eleccions encapçalava de nou la candidatura de JuntsxCat i, per tant, és senador de nou. El president va adreçar-li la primera felicitació.

Amb un escò més que a les darreres eleccions generals d’abril, Puigdemont es va complaure de la diferència de resultat entre Catalunya i Espanya. Encara que també es lamentava perquè “avui hi ha més dispersió i Espanya gira més cap a la ultradreta, per la irresponsabilitat del PSOE y de Pedro Sánchez”.

Des d’el cor d’Europa, Puigdemont ha fet valdre la seua qualitat d’eurodiputat electe, assenyalant que “el sud d’Europa és més d’ultradreta per culpa d’Espanya i fa que Europa gire més cap a la ultradreta, que està creixent arreu d’Europa”.

Per contra, va fer palès que “el missatge que ha donat Catalunya ha sigut clar. S’esperava una campanya de violència i hem donat un exemple a tots de responsabilitat i de democràcia, precisament per la irresponsabilitat de Sánchez i del Partit Socialista”. Així, li va donar un recat al President espanyol dient que “avui Sánchez i els seus aliats són més dèbils”, assenyalant la errada d’haver convocat de nou eleccions.

En acabar, el conseller Lluís Puig va declarar per a El Món que “Espanya anirà al col.lapse amb un enquistament per fer bandera de Catalunya en tota la campanya electoral”. Puig va assenyalar que, “si no tenen ganes de dialogar, no sé què pensen fer”. Finalment, el conseller va recordar que “tenim ara convocat tot un moviment pacífic amb el tsunami democràtic durant els propers tres dies. Sembla que, en lloc de que les eleccions siguen per a calmar la gent, açò encara mobilitzarà més el ciutadà”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa