El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont diu que un Estat català tindria la mateixa relació que Espanya i Portugal
  • CA

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no s’ha sentit al·ludit per les paraules del cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, que davant seu ha dit, a Porto, que “la interconnexió i la unió són els símbols de la història en aquest temps” i que “la disgregació només condueix a la irrellevància”. “Estava fent un elogi de les relacions entre Portugal i Espanya”, ha interpretat, tot afegint que aquesta “lloança” hauria de servir a Rajoy per pensar en la relació que podria tenir una Catalunya independent amb Espanya. “Ha fet un reconeixement explícit a com dos estats independents poden col·laborar al màxim. Crec que ha posat un exemple molt pràctic del que poden ser el futur de les relacions entre una Catalunya independent i l’Estat espanyol, com a mínim al mateix nivell del que ha lloat Rajoy amb Portugal”, ha sentenciat.

A més, Puigdemont ha explicat que en cap moment ha vist que Rajoy parlés de Catalunya quan esmentava la “disgregació” i la “irrellevància”. “Suposo que no es referia a Portugal, que està disgregat d’Espanya, que és independent, després d’elogiar l’excel·lent col·laboració que hi ha entre els dos estats independents, dels que ningú discuteix avui la seva independència. Ha explicat com arribar al màxim de col·laboració entre dos estats, que és el que volem nosaltres”, ha assegurat en ser preguntat pels periodistes en una atenció als mitjans des de Porto, on ha assistit a la inauguració de l’exposició de Joan Miró al Museu Casa Serraves convidat per la seva fundació. 

Pel que fa a la breu trobada que ha tingut amb Rajoy, Puigdemont ha comentat que ha estat únicament “una salutació cordial, sense problema i compartint l’alegria per estar en una exposició com aquesta”. Ha negat que hagin comentat res amb contingut polític ni que hagin quedat en mantenir cap reunió, malgrat que just ahir Puigdemont va superar la qüestió de confiança on va anunciar que celebrarà un referèndum. “Tampoc era el dia avui per parlar-ne, ni ell està en condicions de parlar-ne; estant en re-funcions“, ha conclòs. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa