Puigdemont diu que la identitat catalana està "per sobre" dels que volen enfonsar Catalunya

El president ha comparat la situació del país amb la dels suros, un material que ha qualificat de fràgil i minúscul davant la força de l'aigua

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat la Fira del Tap de Cassà de la Selva, on ha assegurat que la identitat, el sentiment i la voluntat dels catalans "surarà sempre per sobre dels il·lusos ofegadors". En la seva intervenció, en la qual ha comparat la situació de Catalunya amb la dels suros, un material que ha qualificat de fràgil i minúscul davant la força de l'aigua, i que és capaç de "sobreviure i surar enmig del mar, malgrat tenir-ho tot en contra".

Així mateix, ha afirmat que Catalunya és "capaç de sobreviure i surar, malgrat que molts la intenten enfonsar i encara que ha tingut moltes forces que la intenten estrènyer", i ha insistit que, a la que es descuren, Catalunya torna a surar. Puigdemont també ha visitat els diferents espais de la Fira, i ha subratllat que es tracta d'un certamen capaç de "fer territori, recuperar memòria, de fer reivindicació d'un ofici i d'un producte molt arrelat". "No és casualitat que els millors vins estiguin tapats amb el millor suro, que ve d'aquí i que es pot servir en els millors restaurants del món", ha observat, i ha aprofitat per felicitar als productors.

 
 

Comentaris