El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont diu que JxCat va a Madrid a dir “prou”
  • CA

Junts per Catalunya vol diferenciar-se d’Esquerra Republicana. Amb unes enquestes que tornen a donar la victòria a Gabriel Rufián amb un important marge de diferència respecte Laura Borràs, la formació de Puigdemont necessita fer de les febleses republicanes les seves fortaleses. “Anem a Madrid a dir prou”, ha dit el president de la Generalitat a l’exili en el míting d’inici de campanya de JxCat aquest dijous al Centre Artesà Tradicionarius de Gràcia, a Barcelona. En aquell mateix instant, ERC feia també el seu acte en el que s’insistia en la idea d’anar al Congrés dels Diputats a dialogar.

“Diàleg” ha estat també una de les paraules més pronunciades durant el míting dels puigdemontistes. No obstant, es tracta d’un diàleg que pretén posar més exigències sobre la taula. “No regalarem els nostres vots a canvi de res”, han etzibat en diversos moments Puigdemont i la cap de llista per Barcelona en aquest comicis, Laura Borràs. L’objectiu era recalcar que Rufián havia presumit en diverses ocasions d’haver “regalat” els seus vots per fer president a Sánchez, cosa que Junts per Catalunya promet ara que no farà “a canvi de res”.

Ni un vot enrere” és el lema de campanya de JxCat aquest 10-N. “Com pot ser que un partit independentista estigui disposat a investir Sánchez a canvi de res?”, s’ha preguntat la líder de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi. “Ni Duran i Lleida votava a canvi de res”, ha etzibat contra Esquerra l’exconsellera de Presidència del Govern de Torra.

Sánchez, un “irresponsable”

Puigdemont, Torra i Borràs han carregat contra la “irresponsabilitat” de Pedro Sánchez a l’hora de fer política. El president a l’exili ha fet una broma dient que, si cal, Junts per Catalunya pot anar a Madrid a arreglar el telèfon de Sánchez, en referència a les múltiples trucades que ha fet Palau a Moncloa sense rebre resposta per part dels socialistes.

foto 3567562

Laura Borràs envoltada d’Albert Batet i Quim Torra

“Ens tracten com a infraciutadans”, ha bramat Puigdemont, que també ha lamentat que en els darrers comicis que s’han celebrat l’Estat ha “manipulat els resultats” pel fet de no permetre que els candidats fessin campanya en condicions normals o fins i tot deixar-los anar a les institucions un cop han estat escollits a les eleccions.

Mobilització sí, aldarulls no

Si bé durant l’acte s’ha animat la gent de manera constant a mantenir-se mobilitzada als carrers davant la repressió que l’Estat espanyol exerceix contra els catalans, els candidats de Junts per Catalunya han volgut carregar contra els joves que aquestes setmanes s’han enfrontat a la policia per tal de protestar contra la sentència del Tribunal Suprem. “Mantinguem-nos pacífics perquè ens volen violents”, ha dit Puigdemont.

 

Quim Torra: “Puigdemont és el gran adversari de l’Estat”

foto 3567561

El president de la Generalitat, Quim Torra

A Junts per Catalunya el líder segueix sent Puigdemont. Torra no ha aconseguit passar per sobre de l’exalcalde de Girona com sí que aquest darrer va aconseguir fer amb Artur Mas. Així s’aprecia als mítings quan l’eufòria s’apodera del públic en el moment que el president a l’exili apareix a la pantalla. Però JxCat sap fer-ne d’això el seu cavall de batalla. “Puigdemont és el gran adversari de l’Estat”, ha afirmat Torra, remarcant també que el líder de la seva formació serà sempre “el president de l’1-O” i “el president que va declarar la independència”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa