Puigdemont, disposat a canviar la data de la Junta de Seguretat però sense acceptar "cap dilació"

El president de la Generalitat celebra que el govern espanyol hagi rectificat sobre la necessitat de celebrar la reunió

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres que la data de la convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya "no serà un problema" després que el ministre Zoido hagi afirmat que el 3 de juliol no podrà assistir. Puigdemont ha celebrat que el govern espanyol hagi "rectificat" sobre la necessitat de celebrar la reunió després de mesos "d'insistir" i arribar a proposar fins a sis dates. El president, però, ha deixat clar que no acceptarà "cap dilació" ni en posar una data immediata, ni en canviar l'ordre del dia pactat des de fa mesos. "Sembla que ha fet efecte la pressió del Govern però no calia fer esperar tant als ciutadans i posar en qüestió el compromís de l'Estat amb la seguretat dels catalans", ha assegurat Puigdemont des de l'Ampolla.

 

El ministre de l'Interior ha enviat una carta a conseller d'Interior, Jordi Jané, on demana a la Generalitat que es replantegi la convocatòria unilateral de la Junta de Seguretat anunciada pel  3 de juliol, a la qual diu que no pot assistir, i l'emplaça a assolir un "consens definitiu sobre l'ordre del dia" de la Junta de Seguretat que "ha d'incloure qüestions que siguin factibles i que facin possible assolir nous acords que es puguin complir". Segons el ministre, les converses mantingudes "el dilluns en persona" a Barcelona i "ahir mateix en diverses ocasions telefònicament" posen de manifest que "és possible" assolir "una entesa definitiva".

 

 

"Crec que és necessari evitar que qüestions alienes a la seguretat interfereixin a la nostra convocatòria", diu el ministre, que adverteix que una convocatòria unilateral de la Junta de Seguretat "la desproveiria de tot el seu sentit" perquè "perquè resulti útil és necessari que totes les parts hi acudeixin i assoleixin acords". Zoido recorda, a més, que el 3 de juliol no podria assistir a la convocatòria perquè "per a aquest dia està prevista amb antelació la celebració d'un G-4 amb els minsitres de l'Interior de França, Portugal i Marroc".

 

Comentaris