El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont denuncia que l’Estat recorri “a les clavegueres” per “vulnerar l’estat de dret”
  • CA

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest divendres el Consell de Garanties Estatutàries davant un Estat que recorre “a les clavegueres” per “vulnerar l’estat de dret”. “El Consell de Garanties Estatutàries ens marca una guia de conducta a la qual sempre busquem la manera de complir” com demostra, ha dit el president, l'”elevat grau de seguiment” que el Govern i el Parlament fan dels seus dictàmens. Puigdemont ho ha dit el dia després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi qüestionat la reforma del reglament del Parlament plantejada per JxSí i la CUP. “El CGE és una institució que ens honora com a país, que ens creiem molt profundament i que ens continuarà acompanyant en aquest procés de construcció d’una societat més moderna, democràtica i transparent, que és el que demanen els ciutadans”, ha afirmat el president, que aquesta tarda ha l’acte de presa de possessió de Margarida Gil com a membre del Consell.

En el seu discurs, Puigdemont ha insistit que el futur de Catalunya “no pot ser cap altre que el que triïn els ciutadans” i ha volgut deixar clar en aquest sentit que “allò que vulguin els ciutadans sempre haurà d’anar necessàriament acompanyat del rigor basat en una idea del dret, de les lleis i de l’actitud i la conducta publica que no pot oblidar mai el bé comú”.

 

El president ha contraposat l’actitud del Govern i del Parlament amb la de l’estat espanyol que, ha dit, “és capaç de recolzar-se en les clavegueres de l’Estat per vulnerar l’estat de dret i allò que els ciutadans li han encarregat: que vetlli pel bé comú, per la democràcia i pels drets de la gent”. “No ens ho podem permetre”, ha etzibat Puigdemont, que ha reiterat que si “el propòsit bàsic” de les institucions ha de ser sempre “servir la gent”, les necessitats canviants de la societat “obliguen a canviar, institucions i procediments”.

 

Finalment, el president ha volgut fer també un “agraïment” a la tasca que Margaria Gil ha fet fins ara al capdavant del Gabinet Jurídic, “representant la Generalitat davant dels tribunals amb eficàcia, lleialtat i coneixement”.

 

A part de Puigdemont, també ha intervingut en l’acte el president del Consell, Joan Egea, i el secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana, que ha estat l’encarregat de llegir el decret de nomenament. Han assistit a l’acte la consellera de la Presidència, Neus Munté; el conseller d’Interior, Jordi Jané, i el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa