Puigdemont demanarà la restitució dels seus drets com a diputat del Parlament

El president a l'exili creu que la justícia espanyola haurà "d'explicar el canvi de delicte" pel qua es demana la seva extradició

El president a l'exili, Carles Puigdemont, demanarà la restitució dels seus drets polítics i econòmics com a diputat del Parlament després que el Tribunal Suprem l'hagi aixecat la suspensió. Després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi emès una nova euroordre contra ell sota els delictes de sedició i malversació, Puigdemont ha assegurat que la justícia espanyola haurà "d'explicar el canvi de delicte" pel qual es demana la seva extradició. "Estem acostumats a la creativitat de la justícia espanyola", ha assegurat durant una protesta per la sentència amb eurodiputats davant l'Eurocambra. A més, Puigdemont ha insistit que "està i estarà sempre a disposició de la justícia belga".

Per Puigdemont, la sentència del Suprem contra els líders independentistes és una "mostra més" que tenen "raó". Segons l'expresident, la sentència mostra que no tenen "cap possibilitat de tenir un judici just" ni "cap garantia" a Espanya. "Afrontem la nova etapa amb plena confiança", ha dit Puigdemont, que ha remarcat la necessitat de ser "prudents" perquè el procés pot "no ser tan ràpid com alguns sostenen".

Sobre el fet que la nova euroordre sigui només per a ell i no per als exconsellers que estan a l'exili, Puigdemont ha apuntat que aquesta és la "novetat" de la nova euroordre. Els seus advocats estan "analitzant totes les circumstàncies", ha dit l'expresident, que ha mostrat la seva confiança en la justícia de Bèlgica, on ha apuntat que "sí que hi ha separació de poders".

Protesta contra la sentència davant l'Eurocambra

Un dia després de la sentència del Suprem, una vintena d'eurodiputats i simpatitzants, acompanyats per Puigdemont, la delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, i els exconsellers exiliats Toni Comín i Lluís Puig, s'han concentrat davant l'Eurocambra per protestar contra la sentència del Suprem.

 
 

Comentaris