El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont demana a Europa “un mecanisme comú que abordi l’autodeterminació”
  • CA

L’eurodiputat Carles Puigdemont ha fet la seva primera intervenció en el ple del Parlament Europeu. Puigdemont ha defensat durant un minut que Cataluna “és avui una qüestió interna de la Unió Europea” i ha advertit que “estarà molt presenta durant la presidència croata que ara comença. “Una solució política, basada en el diàleg i la negociació, s’ha de trobar”, ha afegit.

El president a l’exili ha dit que la UE “ha d’avançarper trobar un meanisme comú demoràtic que abordi l’autodetermianció” i ha alertat que “la repressió no és una solució acceptable”.

Puigdemont ha reiterat que “és l’hora que la política europea parli i mostri al món que el dret a l’autodeterminació és la via més democràtica de resoldre els problemes territorials, no només a Europa sinó a tot el món”.

Atacs de Vox i PP

La intervenció de Puigdemont ha anat precedida, minuts abans, per les intervencions d’eurodiputats espanyols que han atacat l’independentisme. El primer ha estat Hermann Tertsch, de Vox, que ha denunciat l’intent d’una “ideologia socialdemòcrata” que vol “segretar” Europa i “destruir nacions”. Per part del PP, Esteban González Pons ha estat més directe i ha demanat “assenyalar amb el dit els nacionalistes i separatistes perquè són els enemics de la pau”. González Pons també ha exigit al Parlament Europeu que “atengui les peticions de jutges i tribunals”, en referència al conflicte obert amb els europarlamentaris independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa