El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont treballa per visitar els presos amb un grup d’eurodiputats al febrer
  • CA

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha demanat aquest matí “coherència” al govern espanyol. Ho ha dit durant una entrevista al programa ‘El Món a Rac1’, on ha assenyalat que “si algú contrau el compromís en seu parlamentària de desjudicialitzar la política, és de la màxima coherència esperar que no donin suport a la nostra persecució”. Alhora, ha reconegut que fa molt de temps que no parla amb ningú del PSOE.

Puigdemont ha explicat que ahir, quan va entrar al Parlament Europeu, a Estrasburg, es va creuar amb un eurodiputat que li va dir: “Estás aquí gracias a España”. “La ràbia amb què ho deia era perfectament identificable”, ha dit el president, que ha afegit que també es va creuar amb Hermann Tertsch un parell de cops, però que aquest no li va dir res. A més, ha demanat a l’Estat que “compleixi les sentències, alliberi Junqueras i li permeti ser eurodiputat”.

Sobre quan trepitjarà Catalunya, Puigdemont ha assegurat que la segona quinzena de febrer anirà a Perpinyà, però que no sap quan podrà trepitjar el Principat. “Si jo tinc immunitat, és obvi que opera en el conjunt de la UE, no hi ha excepció a Espanya”, ha argumentat, però ha matisat: “Com que l’Estat espanyol ha demostrat que no respecta l’Estat de dret hem de prendre mesures”. “Hem d’assegurar que la protecció de la immunitat opera pel conjunt de la UE, i vull saber si hi ha una excepció espanyola”, ha insistit

A més, el president ha afirmat que el primer que voldria fer en arribar a Catalunya és visitar els presos polítics, i ha anunciat que, juntament amb Toni Comín, estan treballant per poder visitar els presos en el marc d’una missió d’eurodiputats prevista per al 23 i 24 de febrer. “Treballem per això, de fet hauríem de poder-ho fer”, ha assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa