El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont defensa la necessitat d’un “canvi” a Catalunya per falta d’inversió estatal
  • CA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest dijous la necessitat que Catalunya faci un “canvi” davant la falta d’inversió estatal. “Per tenir un futur amb garanties, hem d’aprofitar totes les oportunitats. Som un país industrial, emprenedor i obert al món. El país demana un canvi i no podem renunciar a ell”, ha dit en clausurar la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2016 a la Llotja de Mar al costat del president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, entre d’altres. En la seva intervenció, Puigdemont s’ha referit a l’informi ‘Situació de la gestió de les infraestructures i inversions prioritàries a Catalunya’, presentat la setmana passada per la Cambra de Comerç de Barcelona.

Aquest informe concloïa que el pla d’inversió de Rodalies anunciat pel president del govern espanyol no es podrà complir per dificultats contractuals i la gestió administrativa, i que han de revisar-se els plantejaments de la previsió d’inversions en infraestructures. “Per molt que es discuteixi, les dades demostren que no hi ha raons polítiques, sinó la defensa insubornable de la competitivitat de les empreses catalanes”, ha dit, i ha agraït que els empresaris expliquin en aquest informe una situació que considera que perjudica Catalunya. També ha sostingut que “accedir a infraestructures i serveis tecnològics avançats és indispensable per fer funcionar la nova economia”, basada en la revolució tecnològica i la indústria 4.0. “Per l’ADN de Catalunya, el país sempre ha estat obert als canvis”, segons ell, i ha lamentat que la comunitat hagi de pagar un sobrecost de l’energia respecte als seus competidors després del pacte PP-PNB, i que el 80% de la inversió escomesa en el Corredor Mediterrani fins ara hagi estat en eixos radials que connecten amb Madrid, ha dit.

Ha destacat que Catalunya rep actualment més inversió estrangera que mai, ja que aquesta ha crescut un 32% en els últims anys, amb el que “els inversors perceben el país com un espai fiable en el llarg termini”. Puigdemont ha recordat que Catalunya aconsegueix xifres rècord en exportació any rere any, i que les exportacions de contingut tecnològic representen el 30% del total espanyol. Per això, ha animat a preguntar-se què ofereix el futur a Catalunya, i ha dit que societat, institucions i empreses han de ser els actors que pactin la nova revolució tecnològica: “Catalunya té les condicions per desenvolupar una estructura industrial inspirada en la indústria 4.0”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa