Puigdemont crida a "no escalar un conflicte" sobre els llaços grocs

Convida a fer front "amb serenitat" als que han "dissenyat" una "escalada de confrontació" i a no caure "en les seves provocacions"

 

 

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha fet una crida a "no escalar un conflicte" sobre la "iniciativa dels llaços grocs" després que aquest dimecres els líders de Ciutadans Albert Rivera i Inés Arrimadas n'hagin retirat alguns a Alella (Maresme). Ha  apel·lat al diàleg entre el Govern i l'Estat com a manera de resoldre qualsevol qüestió. En els darrers dies la polèmica pels llaços s'ha anat incrementant, amb episodis com l'agressió que va patir una dona al parc de la Ciutadella quan en retirava o la investigació de la Fiscalia contra els Mossos per haver identificat un grup de persones que en treia. Puigdemont ha subratllat que totes les expressions "tenen cabuda" als carrers de Catalunya, i que no s'ha de fer "cap concessió ni a la violència ni a la censura".

 

 

El també líder de Junts per Catalunya ha assegurat que les "discrepàncies" que mantenen amb l'Estat "no estaran mai per damunt" de la voluntat d'afavorir la convivència a Catalunya. Però ha afegit que aquest voluntat "és i ha de ser compatible" amb la llibertat d'expressió. Per això ha fet la crida a "no escalar un conflicte" sobre la iniciativa dels llaços grocs, perquè si bé totes les expressions "tenen cabuda" als carrers de Catalunya, no s'ha de fer "mai" cap "concessió ni a la violència ni a la censura".

 

 

A parer de Puigdemont, l'espai públic "pot i ha d'acollir" totes les expressions democràtiques, "que han de ser respectades". I per això ha convidat a fer front "amb serenitat i sense caure per res en les seves provocacions" als que han "dissenyat i alenat una escalada de confrontació". Davant d'aquest escenari, Puigdemont ha reivindicat el "diàleg" com a "desig majoritari". Ha advertit que la Generalitat "no abdicarà de les seves competències", i ha subratllat que "com sempre" vol que la "racionalitat democràtica" i la "cooperació" siguin el camí per resoldre els problemes. Per això ha proposat "dialogar en l'àmbit que sigui més oportú".

  

Finalment, ha afirmat que tothom que té "responsabilitat" s'ha d'implicar "sense ambigüitats ni vacil·lacions" en la condemna de "tot acte de violència que persegueixi coartar la llibertat d'expressió dels altres". I ha considerat que seria "una greu irresponsabilitat" alenar una confrontació social per "interferir" en el clima "necessari que ha d'acompanyar tot moment de diàleg"

 

Comentaris