Puigdemont convoca la Junta de Seguretat de Catalunya per al 3 de juliol

El president de la Generalitat lamenta que han proposat al ministeri d'Interior "fins a cinc dates" per mantenir la trobada

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que convoca la reunió de la Junta de Seguretat per al pròxim 3 de juliol. "No tenim més remei que convocar-la", ha assenyalat el cap de l'executiu català en la cloenda d'un cicle de conferències organitzat pel Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya. Ha lamentat que des del Govern s'havia proposat al ministeri d'Interior "fins a cinc dates" per celebrar la trobada. "No ens hem sortit", ha indicat. Puigdemont ha afegit que, davant la "negativa unilateral de l'Estat" ha decidit "assumir la meva responsabilitat", i fer ús de la seva "potestat" per convocar la Junta. "Els nostres ciutadans no acceptaran mai que hi hagi un govern que faci política de partit jugant amb la seguretat", ha constatat el president del Govern, que ha fet arrencar els aplaudiments del públic assistent."El que no acceptarem és que ens estiguin desnonant del nostre autogovern", ha subratllat.

 

Puigdemont també ha expressat el seu convenciment que mantenir l'stato quo amb Espanya és una "amenaça directa a la competitivitat de les nostres empreses" i "a la sostenibilitat del nostre model". Ho ha dit en la cloenda del cicle de conferències 'Els empresaris volem saber', organitzat pel Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya i que ha finalitzat a Barcelona. Puigdemont, que a la seva arribada ha estat rebut amb aplaudiments i amb molts assistents dempeus i cridant "I, In-de, In-de-pen-dèn-ci-a", ha ironitzat sobre el fet que Catalunya perd en aquests moments el 8% de la seva riquesa cada any. "És com si cada dia sortís de Sants un tren cap a Madrid amb 40 milions d'euros". "(un tren) que sí arriba puntual", ha afegit el cap de l'executiu català.

 

Comentaris