El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Continuo plantant cara”
  • CA

El president a l’exili, Carles Puigdemont, s’ha vantat que malgrat la situació de setge de l’Estat espanyol “continua plantant cara”. Com exemple, ha posat la darrera traveta de l’Estat impedint a priori la seva candidatura com eurodiputat. En una entrevista al FAQS emesa aquesta nit, tot i el seu estat “d’esperança” no ha aclarit si recolliria l’acta d’eurodiputat a l’Estat espanyol en cas de ser escollit. De fet, ha donat la volta com un mitjó a un possible escenari i ha passat la pilota a Madrid. “La resposta és senzilla, pensa l’Estat espanyol respectar l’Estat de dret europeu?”, ha etzibat Puigdemont en una entrevista emesa al FAQS de TV3 aquesta nit.  “Sinó hi ha garanties per recollir l’acta qui té problemes és l’Estat espanyol”, ha reblat.

 

 

Per altra banda, Puigdemont ha evitat posicionar-se sobre el full de ruta que previsiblement aprovarà aquest diumenge l’ANC. Una ponència que estableix que en cas d’una sentència condemnatòria, s’haurien de convocar eleccions i si se supera el 50%, caldria declarar la independència. Ara bé, Puigdemont ha normalitzat que “si el Govern o el Parlament decideix convocar una consulta o une eleccions que s’han de llegir per si s’explicita un determinat mandat, en absència d’un acord per fixar les condicions, tenir un vot més que la resta és prou”.

 

 

Sobre la situació judicial que viu la seva candidatura, Puigdemont ha criticat amb fermesa contra la direcció política de la Unió Europea i contra Madrid. En aquest sentit, ha ironitzat sobre l’informe que va presentar Antoni Tajani sobre la manca d’immunitat que tindria Puigdemont encara que fos escollit. “És un document apòcrif”, ha recordat. “Encara no el tenim i això que l’hem demanat”, ha retret. “És curiós que tinguin tanta pressa per evitar que em presenti a les eleccions”, ha ressaltat.  “Tenim clar que podrem agafar l’acta, la  immunitat ha començat a operar a partir de la proclamació de resultats, i no és resoldrà a Espanya sinó al Tribunal de Justícia  de la Unió Europea”, ha afegit. “L’estat espanyol respectarà l’estat de dret europeu i respectarà la immunitat d’un parlamentari escollit? Sí o no?”, ha conclós.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa