El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont constata l'”odi” que mou la petició de PP i Cs d’excloure’l de les europees
  • CA

 

Els candidats de Junts per Catalunya a les eleccions europees Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han replicat a la Junta Electoral Central la petició de PP i Ciutadans d’expulsar-los de les llistes perquè no reuneixen els requisits establerts per la Llei Orgànica del Règim Electoral General. En un escrit d’al·legacions, els tres polítics catalans al·leguen que la petició d’aquests dos partits “no té cap fonament jurídic vàlid” i els acusa de moure’s per “interessos electoralistes” i pel seu “odi” al president a l’exili i a “allò que representa pels votants catalans”. Puigdemont, Comín i Ponsatí recorden que ni PP ni Cs van impugnar la candidatura al senat del conseller de Cultura Lluís Puig, que també és a Bèlgica des de la mateixa data que ells. Per tot plegat, argumenten que la impugnació a la candidatura encapçalada per Puigdemont “evidencia que no es tracta d’una reclamació fonamentada en el dret”.

 

Segons Puigdemont, Comín i Ponsatí, la petició de PP i Cs vol “privar-los de manera completament antijurídica dels seus drets civils i polítics i del seu dret fonamental de sufragi passiu”, ja que el seu processament per rebel·lió al Tribunal Suprem no comporta una inhabilitació per concórrer a les eleccions. A més, critica que el PP pretengui que la JEC creï una nova causa d’inelegibilitat dels polítics “que no està prevista legalment”, ja que, segons ells, tots reuneixen “tots els requisits legals per ser elegibles i concórrer a les eleccions” i ostenten “en plenitud” els seus drets polítics. “La pretensió del PP atempta directament contra el dret constitucional de presumpció d’innocència”, afirma la candidatura de JxCat a les eleccions europees.

 

Els tres candidats de JxCat destaquen que la situació de “rebel·lia” que al·leguen Cs i PP se sustenta en la decisió del jutge Pablo Llarena, que va decidir retirar les euroordres cursades a Alemanya, Bèlgica i Escòcia. A més, recorden que els tres candidats estan inscrits en el cens electoral vigent a l’estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa