Puigdemont confia que la Mesa del Congrés "protegeixi els drets dels diputats"

​El líder de JxCat respon a Maragall que ell es voldria trobar amb Forn: "És un pres polític i no té cap possibilitat de reunir-se amb mi, excepte si és alcalde"

El president a l'exili i candidat de JxCat a les eleccions europees Carles Puigdemont, confia que la Mesa del Congrés "faci valer la seva sobirania davant la intromissió" i que protegeixi "els drets dels diputats" independentistes presos. "Seria un acte de valentia i coratge", ha opinat en una atenció als mitjans a Londres. Puigdemont considera que els drets dels diputats presos "estan amenaçats de ser suspesos només per raons polítiques" perquè aquests suspensió podria "alterar les majories" a través de les quals Pedro Sánchez "pogués ser investit president" del govern espanyol. Preguntat per l'oferta de reunió d'Ernest Margall si és alcalde de Barcelona, el president ha replicat que ell amb qui li agradaria reunir-se és amb el candidat de JxCat, Quim Forn. "És un pres polític que no té cap possibilitat de reunir-se amb mi, excepte si és alcalde", ha defensat.

Respecte a la petició del PP a la fiscalia d'actuar contra els diputats presos per gravar vídeos al Congrés, el líder de JxCat ha acusat els populars de "delators" i de denunciar un fet "absurd en temps d'Internet". "És anacrònic, descriu molt bé en quina era viuen", ha criticat. Carles Puigdemont, els consellers a l'exili Toni Comín i Clara Ponsatí i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, s’han reunit amb el grup parlamentari de suport a Catalunya a Westminster aquest dimecres a la tarda.

 
 

Comentaris