Puigdemont concentrarà en un sol conseller la coordinació de l'1-O

El president de la Generalitat assenyala Junqueras i ERC reclama com a condició que hi hagi responsabilitat col·legiada de tot el Govern

 

Aquest matí havia deixat la porta oberta a una nova remodelació del Govern si algun conseller o consellera no gaudia de la confiança del president en el full de ruta, tot i que Puigdemont ha deixat clar que actualment compta amb la confiança i el compromís de tots els consellers després del cessament de Jordi Baiget. Però després del ple, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una conversa amb periodistes als passadissos del Parlament, ha anunciat que preveu posar en marxa la reorganització i concentració de funcions per executar el referèndum en una sola persona abans de l'agost. Puigdemont ha descartat canvis de consellers de forma imminent, però tal i com ha explicat, ja es treballa per reorganitzar les competències relacionades amb el referèndum a poc més de dos mesos per a la celebració.

Puigdemont i Junqueras arriben plegats al ple del Parlament | G.A

 

I qui serà aquest conseller? Aquesta és la gran polèmica, perquè significa que assumirà més responsabilitats que la resta de consellers. Les competències sobre processos electorals recau en la consellera Meritxell Borràs, mentre que la participació és un àmbit inclòs dins de la conselleria que lidera Raül Romeva. Per altra banda, els pressupostos destinats a la celebració del referèndum són competència del vicepresident i conseller d'Economia Oriol Junqueras. I si bé aquest matí Puigdemont ha deixat molt clar durant la seva intervenció que dóna per fet que Junqueras té l'encàrrec de preparar el referèndum, ara podria pensar en un altre conseller o consellera. Ho ha dit després que el PP li hagi demanat explicacions sobre la informació publicada pel diari El País, que afirma que el líder d'ERC s'hauria negat a coordinar el referèndum de forma individual, i que hauria demanat al president que es fes de forma col·legiada. Fonts republicanes confirmen que es manté la seva idea que tots els membres de l'executiu assumeixin resposabilitats conjuntes, però no tanquen la porta al fet que algun altre conseller d'ERC, com podria ser el conseller de Justícia, Carles Mundó, acabés assumint aquest paper de coordinador. 

 

 

 

 

Comentaris