Puigdemont aposta perquè les veus de l'1-O treballin "unides" des de Brussel·les

Defensa que els presos escollits al Congrés i el Senat tenen "dret" a ocupar els seus escons

El president a l'exili Carles Puigdemont creu que és "important" que les veus de l'1-O treballin "amb força i conjuntament" des de Brussel·les després del 26-M tal com ho han fet fins ara els eurodiputats de les forces independentistes. "Nosaltres hem de continuar aquesta col·laboració encara més", ha argumentat sobre la futura relació amb Esquerra a l'Eurocambra. "Crec que és on ens volen veure els ciutadans de Catalunya", ha afegit. El cap de llista de Lliures per Europa (Junts) a les europees no s'ha mullat sobre en quin grup parlamentari podrien encaixar si surten escollits però sí que ha dit que establiran relacions "amb tots aquells que defensin el dret a l'autodeterminació i els ideals de justícia i drets humans". El president ha fet aquestes valoracions en una atenció als mitjans des de Schengen (Luxemburg) acompanyat dels també candidats Toni Comín i Clara Ponsatí, així com l'advocat Aamer Anwar.

 

Per altra banda, Puigdemont ha defensat el "dret" dels presos que han sortit electes el 28-A pel Congrés i el Senat a ser posats en llibertat per ocupar els seus escons. "Jo vull sentir les seves veus al Congrés i al Senat, per tant cada minut que passen a la presó és un minut de vergonya", ha afirmat. Segons ell, no hi ha cap demòcrata que no pugui "desitjar-ho". "No demanen un favor, un privilegi, demanen el seu dret, i si l'estat espanyol és tan exigent amb segons quines lleis nosaltres demanem que ho sigui amb totes, començant per la llei que permet sense cap dubte que gaudeixin de la llibertat que sobretot els ha donat la gent amb els seus vots", ha apuntat.

 

 


Així, des d'aquesta localitat s'ha compromès a defensar a l'Eurocambra "els valors fundacionals d'Europa". "Som aquí per emetre un discurs simbòlic, ens comprometem amb Schengen, amb Europa i els valors fundacionals d'Europa contra tots aquells que els poden amenaçar", ha manifestat, assegurant que ja han demostrat que saben "com doblegar fins i tot estats autoritaris". "Sabem com hem de guanyar quan es tracta de defensar drets humans [...] i ho continuarem fent i posarem al servei d'aquesta causa i el reforçament democràtic tota aquesta habilitat que ja hem demostrat durant aquest any i mig d'exili", ha sentenciat.

 

Comentaris