El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont amenaça de portar Ottawa a les “màximes autoritats judicials”
  • CA

Carles Puigdemont ha amenaçat de dur Ottawa davant les “màximes autoritats judicials” després que el Canadà decidís negar al president de la Generalitat a l’exili el permís per accedir dins el país. En un comunicat, el líder Junts per Catalunya diu que aquesta decisió és antidemocràtica perquè es basa en el fet que Puigdemont està perseguit per l’Estat espanyol per haver convocat un referèndum d’autodeterminació.

En el mateix comunicat, el president agraeix als quebequesos la seva solidaritat mostrada pels catalans i els asseguraque seguirà treballant per tal d’obtenir el permís que el deixaria entrar al país, recordant que va ser convidat al Canadà per la Societat Saint-Jean-Baptiste de Mont-real. Puigdemont recorda que en aquests dos anys ha pogut circular lliurement per molts països europeus, i afegeix que un d’ells ha estat el Regne Unit.

“Vull fer un homenatge als pobles autòctons del Canadà pel seu coratge i resiliència davant els reptes considerables que tenen davant”, apunta Puigdemont, a més d’assegurar que observa “atentament les discussions sobre el futur polític i constitucional del Quebec”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa