Puigdemont acusa l'Estat de tenir un "problema de democràcia" i de "confusió de poders"

El president de la Generalitat respon a Méndez de Vigo que el Congrés té la carta en format electrònic des de divendres passat

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost al portaveu de govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, que el Congrés té la carta demanant comparèixer des del divendres passat i que els la van fer arribar en format electrònic. "El senyor Méndez de Vigo deu viure l'era de les cartes i del telègraf perquè hi ha una cosa que es diu correu electrònic i fa una setmana que el tenen", ha insistit. En aquest sentit, Puigdemont ha acusat l'Estat de tenir "un problema de democràcia" i de "confusió de poders" perquè "no és gaire normal que una carta que envio al poder legislatiu la contesti l'executiu". El president ha contestat així al portaveu que ha assegurat aquest divendres que la carta no els havia arribat i que el fet que Puigdemont no hagi trucat per certificar la recepció "demostra manca d'interès".

Méndez de Vigo ha emplaçat aquest divendres al president de la Generalitat a tornar a enviar la carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, on li demanava comparèixer per explicar el referèndum. El portaveu de l'executiu espanyol ha assegurat que no l'han rebut i, a més, ha acusat Puigdemont de tenir "poc interès" perquè no els ha trucat per certificar la recepció de la missiva. Puigdemont ha respost a les afirmacions de Méndez de Vigo assegurant que la van enviar en format electrònic divendres passat i que els consta que la van rebre. 

 

El president ha acusat el govern espanyol de tenir "un problema amb la democràcia " i de confondre els "poders". "No és gaire normal que enviï una carta al poder legislatiu i que qui la respongui sigui l'executiu", ha dit. En aquest sentit, ha afegit que "em sembla, com a mínim insòlit, que sigui el govern qui respongui si han rebut o no una carta que anava adreçada a la presidenta del Congrés". 

D'altra banda, Puigdemont ha acusat el portaveu espanyol de "viure a l'era de les cartes, del telègraf o de les senyals de fum perquè entre el telèfon i avui hi ha una cosa que es diu correu electrònic". El format amb el qual, assegura, els van fer arribar la missiva de la discòrdia. El president ha assegurat que està disposat a explicar-se al Congrés. "Si volen escoltar el que passa i perquè hem arribat fins aquí nosaltres estarem encantats però que no busquin excuses", ha dit. En relació a la carta, a més, ha afegit que "si no volen donar-hi resposta perquè els incomoda, que ho diguin clarament". 

 

 

Amb tot, el cap de l'executiu ha insistit que vol explicar els objectius que s'ha marcat el Govern català però que no sotmetrà la seva proposta a la votació del Congrés. "El que s'ha de votar i que no s'ha votat mai és una proposta de l'Estat, que fins ara no ha tingut", ha afegit. 

 

Comentaris