El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “A un poble mobilitzat no li podran fer ni pessigolles”
  • CA

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat un missatge als catalans i catalanes, que estan cridats a les urnes el proper 1 d’octubre per respondre a la pregunta del referèndum “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”, perquè no tinguin por de les amenaces que “llança i llançarà” l’Estat espanyol en els dies que queden perquè es produeixi la votació. En el marc de la seva intervenció al Consell Nacional del PDeCAT, Puigdemont ha defensat que ara és el moment del carrer i que els polítics han de començar a deixar pas a la societat civil mobilitzada: “Un any i mig després hem fet el que vam dir que faríem, hem culmiat el procés que la societat catalana ens ha demanat. El poble de Catalunya, que és sobirà, té dret a decidir el seu futur i no el podran aturar ni amb mentides ni indignitats, i ara és el moment del protagonisme de la ciutadania. A un poble mobilitzat no li podran fer ni pessigolles”, ha sentenciat el president. 

Pel que fa a la votació de l’1 d’octubre, Puigdemont ha remarcat que serà una tria entre “dignitat i imposició”. Puigdemont també s’ha adreçat a l’Estat espanyol per recordar-li que “el poble de Catalunya és major d’edat, i com a tal, la història li deu l’exercici d’autodeterminació per decidir el seu futur”, i ha desafiat a tots els que “consideren que no tenim el dret, que mirin als ulls al poble de Catalunya i li diguin que no tenen dret a decidir”. El president de la Generalitat ha lamentat que l’unionisme recorri a l’estratègia de la por per comptes del diàleg, i ha lamentat que “ara tornen amb les pensions,ells que les han buidades. Aquí, on hi ha un superhàbit de recaptació, diuen que perillen”, ha dit en referència a una campanya del PP que assegura que 3 de cada 10 catalans perdran la pensió amb la independència. 

Lloveras, Cuixart i Sànchez, en la presentació de l’acte de l’11 de juny | Gemma Aguilera

 

 

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, les entitats sobiranistes de la societat civil ANC, Òmnium i AMI, han convocat un acte davant de les columnes de Puig i Cadafalch, a Montjuïc, com “el primer acte en què els catalans que hi estan convocats ja coneixeran la data i la pregunta per decidir el seu futur. És per això que diumenge transmetrem el missatge que estarem al costat de les instutucions amb la paperera i la urna, i arribarem fins al final. “, ha dit el president de l’ANC, Jordi Sànchez. 

 

 

L’acte, que porta el lema “Per democràcia, referèndum”, és una crida als ciutadans perquè es mobilitzin per votar, al marge de si hi ha o no el permís de l’Estat, però també, com ha explicat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, “volem reiterar en aquest acte el suport al Govern de la Generalitat i la majoria sobiranista del Parlament en el clam unànime per a la celebració d’un referèndum vinculant”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa