El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont, a la manifestació de la Festa de la República de Jura, a Suïssa
  • CA

 

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, continua la seva activitat a Suïssa. Després que aquest dissabte assistís com a convidat d’honor a la recepció oficial que va tenir lloc en motiu de la Festa Popular de la República de Jura, al nord-oest de Suïssa, aquest diumenge Puigdemont ha participat a la manifestació organitzada en motiu d’aquesta mateixa festivitat i que ha començat aproximadament a un quart de dotze del matí.

 

Jura és el 23è cantó independent de la Confederació Helvètica després que, el 1978, aconseguís separar-se del cantó de Berna mitjançant un referèndum d’independència i passar a formar part de Suïssa amb el mateix estatus que la resta de cantons, que compten amb una autonomia amplíssima, pràcticament total. Abans d’això, i durant més de 800 anys, Jura havia gaudit de la condició d’estat sobirà dins el Sacre Imperi Romano-Germànic, condició que va perdre durant les Guerres Napoleòniques de principis del segle XIX. Aquest cas d’ampliació interna, poc habitual, ha estat citat com a exemple de l’existència de possibilitats de dur a terme processos semblants dins l’estat espanyol o la Unió Europea per tal de garantir l’estabilitat fins i tot en casos d’independència.

Manifestació de la Festa de la República de Jura | Cedida

 

El president català, que va arribar aquest dissabte al migdia a Suïssa, va intervenir a l’acte oficial que va tenir lloc a l’ajuntament de la capital del cantó, Délemont, acompanyat del president del govern del cantó i de l’alcalde la ciutat. Allà, Puigdemont va ser presentat com a “president legítim a l’exili de la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa