El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós retreu a Montilla que no donés suport a la llei que limitava mandats
  • CA

El candidat d’ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha assegurat que respecta la decisió del candidat socialista, José Montilla, de presentar-se per última vegada a les eleccions catalanes, però li ha retret que no donés suport a la Llei Electoral catalana que preveia limitar els mandats.

En un acte de campanya sobre infraestructures, ha qualificat de “lògic” que els candidats optin per no presentar-se en més de dues ocasions als comicis, i ha criticat que PSC i CiU van tenir la possibilitat de limitar els mandats per llei i no es van posar d’acord per aprovar-la.

“El senyor Montilla i el senyor Mas van perdre una gran oportunitat quan al seu moment van renunciar a tenir una llei electoral pròpia. Ho van fer per criteri i instint electoralista i va ser un error”, ha prosseguit Puigcercós sobre una normativa que es va impulsar des de la Conselleria de Governació que gestiona ERC

Puigcercós s’ha declarat “partidari” que els candidats es presentin dos mandats, i no ha revelat si, en funció del resultat que obtingui als comicis, ell repetirà com a candidat en les pròximes autonòmiques.

Alhora, ha recalcat que “sigui quin sigui el resultat”, ell sempre estarà a ERC treballant pel partit, per la independència de Catalunya, i perquè hi hagi més justícia social.

Retrets a Mas

El candidat republicà també ha respectat que el líder el líder de CiU, Artur Mas, no vulgui fer públic el seu patrimoni, però ha lamentat que critiqui els candidats que sí que han decidit exposar-lo públicament. Puigcercós ha assegurat que ningú d’ERC està en política per enriquir-se, i ha considerat una “falta de respecte” que el candidat convergent qüestioni alguns dels patrimonis que els candidats han fet públics.

“Jo puc entendre que el senyor Mas digui que no vulgui explicar el seu patrimoni. És una opció personal, però el que no pot fer és dedicar-se a insultar la gent treballadora del país”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa