El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós replica a CiU que "encara és hora" que parli amb ERC
  • CA

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha recordat que el partit s’ha declarat “corresponsables” de la situació actual, perquè “hem governat en aquests anys”. “I si el PSC i ICV-EUiA no se’n volen declarar és que són irresponsables”, ha afegit. Tot i això, ha replicat a Pujol que són “curioses” les seves declaracions “quan encara és hora que pali amb ERC”. “Com ens pot dir això el senyor Pujol a ERC quan hem dit que estem disposats a parlar i encara és hora que s’assegui?”, s’ha preguntat.

El líder d’ERC veu el Govern amb la “intencionalitat molt clara” d’anar a “buscar el PP”. En aquest sentit, creu que “el missatge de la reforma de l’impost de successions va en aquesta línia” i ha afegit que “més bé no s’hi podia posar” el president popular, Mariano Rajoy, en la seva visita d’aquesta setmana a Catalunya.

Puigcercós ha recordat que, per ERC, “l’aprovació dels pressupostos implica parlar de prioritats” en els camps de l’educació, la salut i la recerca. “Que no ens utilitzin per excusa per parlar amb el PP”, ha demanat. El líder republicà creu que Pujol posa “excuses de mal pagador” perquè “des del debat d’investidura, ERC encara està esperant una reunió formal”. “Ells sabran amb qui prioritzen els acords i les reunions”, ha reblat.

Fons de competitivitat

D’altra banda, Puigcercós ha anunciat que ERC portarà una resolució al Congrés sobre el fons de competitivitat per tal que el govern espanyol pagui a Catalunya aquest 2011 els 1.450 MEUR corresponents. Puigcercós ha dit esperar que la iniciativa tingui el suport del PP, després que Mariano Rajoy hagi demanat a Zapatero que compleixi amb Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa