Puigcercós reivindica l'èpica d'Esquerra per seguir "nedant a contracorrent"

El cap de llista d'ERC reitera del perill que el PP condicioni la política catalana

Esquerra ha ompert el Palau de la Música en l'acte central de campanya sota el títol ‘Gent honesta', en clara referència al cas de corrupció que afecta als exresponsables de la institució. En un matí de dissabte plujós i gris, els republicans han volgut exercir una demostracó de força i revifar els ànims de les seves bases, després dels mals auguris que pronostiquen les enquestes.

"No estem al Palau de la Música per parlar de coses tristes", ha afirmat el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcecós, evitant polemitzar amb el presumpte finançament irregular de Convergència a través d'aquesta institució i buscant un apropament amb el líder de CiU, Artur Mas. El cap de llista ha justificat la celebració del míting central de campanya a l'emblemàtic edifici perquè el modernisme i ERC són un símbol de "l'enginy, la creativitat, la superació i la força" i coincideixen en voler que la nació i la cultura catalana siguin "universals".

Puigcercós ha subratllat que Esquerra és "filla de l'èpica" i ha citat figures del partit, com Francesc Macià, Lluís Companys i Josep Tarradellas, tres presidents de la Generalitat amb gran rellevància en la història del país. El candidat ha utilitzat aquest esperit que, a parer seu, simbolitza el partit per demanar el vot i seguir "nedant a contracorrent". "Volem arribar al nostre objectiu que és la llibertat, però només els peixos vius van a contracorrent" perquè "els peixos morts van riu avall", ha emfatitzat.

El cap de llista independentista també ha advertit del perill que el PP pugui condicionar la política catalana. Puigcercós ha contraposat "la por, la desconfiança i la divisió de la societat" que representen els populars, amb la "valentia, la confiança i la cohesió de país" d'Esquerra.

Ridao apel·la al vot útil independentista


El secretari general dels republicans, Joan Ridao, ha qualificat les eleccions de molt importants perquè "ens juguem tirar endavant o tornar enrere" i ha defensat el "gir social i nacional" que ha fet ERC amb la seva tasca al Govern. "Seguirem plantejant el dilema entre autonomisme i independència i impulsarem el dret a decidir", ha afegit. El dirigent republicà també ha avisat del risc que PP sigui el nou "àrbitre de la política catalana".

Ridao ha reiterat que el referèndum sobre l'autodeterminació serà la condició imprescindible per participaran en un futur Executiu. "No governarem a qualsevol preu, com volen fer altres", ha subratllat. Així mateix, ha demanat el "vot útil" davant el nou "profeta independentista", en referència a Joan Laporta, que, a parer seu, pretén servir "un plat cuinat amb Thermomix" i ha alertat que el país ja ha "patit prou frustracions".

Acompanyats de la plana major del partit, han intervingut els cap de llista de Tarragona, Lleida i Tarragona: Sergi De los Ríos, Carmel Mòdol i Carme Capdevila. A més, també han parlat Ernest Benach, Anna Simó i Oriol Amorós, que segueixen Puigcercós al capdavant de la llista per Barcelona.

Amorós carrega contra CiU i PSC

De fet, Amorós ha estat el responsable de carregar contra CiU i PSC. "Quan dos partits voten una esmena a Madrid per afavorir concessionàries d'autopistes, sabem què vol dir això, no?" o quan "quatre grups municipals a Barcelona voten a favor de construir un hotel al costat del Palau, és perquè hi ha coses que no es veuen però que hi són", ha sentenciat. Així mateix, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha anomenat l'exlíder d'ERC i vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, que malgrat no participar en la campanya, ha rebut un llarg aplaudiment.

El míting central de campanya, amb la presència d'unes 2.000 persones, ha estat amenitzat amb actuacions musicals i diversos militants de diferents colles han fet un castell, en què diversos dirigents han ajudat a fer pinya. Els assistents també han desplegat una estelada de grans dimensions a l'inici de l'acte. Els candidats i la direcció del partit han entrat de manera estel·lar a la platea. El míting ha començat amb el president d'honor d'ERC, Jordi Carbonell, al damunt de l'escenari, que ha rebut un càlid aplaudiment dels assistents, i ha estat acompanyat per la candidata de les JERC, Gemma Lagos, simbolitzant les diverses generacions del partit.

 
 

Comentaris