El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós: "hi ha algú que encara vol més trencadissa en l’independentisme"
  • CA

El president d’Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha explicat que la incorporació de Joan Laporta a les llistes de la seva formació per a les eleccions municipals del pròxim mes de maig reforçaria l’opció independentista. En una entrevista a “Els matins”, Puigcercós ha reiterat diverses vegades la necessitat de sumar i de treballar conjuntament, i ha explicat que després de les eleccions catalanes “la gent ens va demanar que no dividíssim més el vot independentista i que suméssim”. El líder d’ERC també ha criticat la postura de SI: “hi ha algú que encara vol més trencadissa en l’independentisme”.

D’altra banda, Puigcercós no s’ha mostrat partidari de reproduir aquest transvasament al Parlament, després de subratllar que el mandat de la gent a les urnes va ser el que va ser i els va donar deu diputats. “Nosaltres no anirem ara per la porta del darrere a obtenir-ne 11. Laporta seguirà al grup mixt”, ha conclòs.

Laporta, futur president d’ERC?

El president d’ERC ha rigut obertament quan se li ha preguntat si no tem el soroll que acostuma a acompanyar Laporta i que no pugui ser el seu substitut al capdavant de la formació independentista. Puigcercós ha tancat la primera qüestió afirmant que “quan les regles es deixen clares és molt difícil que sorgeixin aquest tipus de problemes”, en referència a l’acusació que Laporta ha llançat a SI en una entrevista, on ha dit que s’han aprofitat de la seva popularitat. Pel que fa a la segona, i després de negar que ell estigui de retirada, ha dit que ERC és un dels partits més oberts que coneix perquè amb només tres mesos de militància ja es pot arribar a presidir el partit, però que això “ni se m’havia passat pel cap”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa