El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós insta el Govern a deixar de pagar hisenda i seguretat social per "plantar-se"
  • CA

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha demanat “valentia” al president de la Generalitat, Artur Mas, per “plantar-se” davant les exigències de retallada del govern espanyol. Puigcercós ha assegurat que Esquerra estarà al costat del Govern per defensar Catalunya davant de Madrid i ha instat Mas a deixar de pagar hisenda i seguretat social, com van fer en el seu dia governs de Jordi Pujol. “No podem demanar a la gent que deixi de pagar impostos i es declari insubmís fiscal, però sí que podem deixar de pagar Madrid”, ha afegit.

Respecte la petició de deixar de pagar hisenda i seguretat social en determinats àmbits de la funció pública, Puigcercós ha assegurat que “CiU en aquell moment es va fer perquè estàvem en litigi amb Madrid, i ara també ho estem perquè Madrid està escanyant Catalunya, i ens hem de plantar”, ha afegit.

En aquest sentit, el president d’ERC ha deixat clar que el partit estarà al costat del Govern de Mas “sense pegues ni excuses” si es planta davant Madrid. Sobre les noves exigències del govern de Zapatero, Puigcercós ha demanat al PSC que “deixin de fer d’escuders de Madrid”. “Fa sis mesos, el senyor Nadal i el Govern tripartit també ens haguéssim plantat davant de Madrid”, ha declarat.

“Senyor Pujol, benvingut al club”

Durant una visita a Tortosa, Puigcercós també ha celebrat el sí a la independència de l’expresident Pujol. “Amb trenta anys de retard estem satisfets que Jordi Pujol rectifiqui i vegi la independència com la única sortida viable per a Catalunya”, ha manifestat. En aquest sentit, el líder republicà assegura que, com Pujol, cada cop hi ha més gent que creu que aquesta és la única alternativa. Amb tot, el dirigent ha animat CiU a seguir el mateix camí. “Senyor Pujol, benvingut al club, ara només faltaria que CiU li fes una mica de cas”, ha etzibat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa