El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós: “ERC va fer una aposta estratègica que ha cobrat CiU”
  • CA

Després que el líder d’Esquerra, Joan Puigcercós, anunciés ahir que posa el seu càrrec a disposició del partit i que el senador Carles Bonet digués que “després dels resultats hauria d’haver presentat ahir mateix la dimissió irrevocable”, Puigcercós ha explicat que el seu futur es decidirà en el consell nacional del proper 18 de desembre.

En una entrevista a TV3, Cuní li ha retret que “alguns diuen que precisament el consell nacional és un òrgan que ell domina” i Puigcercós li ha contestat que “és cert que el dominava perquè vaig guanyar un congrés, però que vol saber què pensa la gent per tirar endavant”. El líder d’Esquerra ha concretat que se sotmetrà a la votació –que serà secreta- i que si no aconsegueix una majoria prou àmplia dimitirà. De fet, ha aprofitat per llençar un missatge: “que siguin crítics però responsables”.

Pel que fa al tripartit, Puigcercós ha afirmat que “ERC ha fet una aposta estratègica que ha cobrat CiU”, en el sentit que pactar amb el PSC –”que va fer un pas enrere amb l’Estatut”- ha donat vots a CiU. “Hem fet una inversió a favor del país en detriment de les pròpies sigles”, ha afegit. Puigcercós ha definit l’efecte com a “paradoxal”.

Com ja es va produir en el debat preelectoral, Puigcercós ha tornat a festejar CiU dient que “Porto un any i mig intentant reconstruir la relació, de forma més o menys discreta, amb CiU. El catalanisme és l’únic vehicle per fer avançar aquest país”.

Respecte a la renuncia de Benach, Puigcercós ha dit que no li ha sorprès i li ha valorat la seva tasca durant aquesta etapa i l’ha qualificat com “el millor president del Parlament de la democràcia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa