El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós: “El cas Palau no és un obstacle per buscar majories”
  • CA

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha afirmat avui que el cas Palau no han de ser un “obstacle” perquè els dos partits, CiU i ERC, dialoguin després de les eleccions. Ara bé, en un dinar informatiu organitzat per ‘La Vanguardia’, ha tornat a criticar que el líder convergent, Artur Mas, no hagi estat “molt més taxatiu” donant explicacions sobre la possible vinculació de Convergència.

“És possible que hi hagi hagut situacions com les de la comissió d’investigació parlamentària sobre el Palau que ens hagin allunyat. Però estic convençut que això no ha de servir d’excusa a ningú quan es tracti de conformar majories a favor del país”, ha sentenciat.

Puigcercós ha assegurat que ha fet “un esforç per estendre ponts” amb CiU malgrat que tots dos tripartits han suposat un distanciament entre les dues formacions, i ha reconegut la federació nacionalista com un partit important per a Catalunya.

Malgrat que ha mostrat la seva predisposició a dialogar amb CiU, ha reiterat que fer un referèndum independentista és la condició ‘sine qua non’ que fixa el seu partit per donar suport a la investidura del president vinent o entrar a formar part del Govern que ve. “ERC mai ha pretès substituir CiU. La socialdemocràcia independentista i el centre dreta catalanista estan obligats a parlar? I tant!”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa