Puigcercós: "Avui ERC tanca una etapa"

El president dels republicans diu que en els propers deu mesos treballarà perquè en el congrés hi hagi "una candidatura unitària"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, en una compareixença al final del consell nacional davant la premsa i sense preguntes, ha assegurat que amb la seva decisió de no repetir com a president del partit a partir del congrés de la tardor del 2011 "Esquerra tanca una etapa".

El president dels republicans ha puntualitzat que ha estat una decisió "personal" i, de fet, sorpresa per la majoria dels assistents. Puigcercós també ha dit que es tracta d' "un pas enrere" que li permetrà coordinar "un relleu tranquil" i potenciar la "cohesió" interna de la formació, un dels principals problemes dels republicans.

De fet, de cara els propers deu mesos, el líder d'ERC ha assegurat que treballarà "perquè en el congrés hi hagi una candidatura unitària".

Al servei del món local

Ara bé, respecte el congrés, també ha volgut deixar clar que "ara no toca" obrir el debat del seu relleu, ja que el principal objectiu han de ser les eleccions municipals. "El meu gest es deu al món local, perquè són ells els que ara necessiten el nostre alè", ha declarat Puigcercós. I ha recordat que ERC es va fundar el 1931 abans d'uns comicis municipals.

De fet, en aquesta línia Puigcercós ha assegurat que la nova executiva del partit tindrà ben segur "un gran pes municipalista". "Entenc i respecto aquells que han demanat la meva dimissió i aquells que s'han enfadat per la notícia, però la meva decisió es un pas enrere per reforçar el partit", ha conclós.

Puigcercós, que havia posat el seu càrrec a disposició del partit en aquest consell nacional després d'uns mals resultats el 28N i amb la voluntat d'afrontar el debat d'investidura amb la seguretat que tenia la confiança del partit, ha estat ratificat en el càrrec en una votació secreta per 151 vots a favor, 23 en contra i 4 en blanc.

En aquests moments, després de l'anunci del socialista José Montilla en la mateixa nit electoral, Puigcercós era l'únic dels principals components del tripartit que encara no havia abandonat o no havia anunciat la retirada de la política o la renuncia al càrrec.

 
 

Comentaris