El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós abandonarà el lideratge d’ERC a l’octubre de 2011
  • CA

El president d’ERC, Joan Puigcercós, abandonarà el lideratge del partit al Congrés Nacional que la formació té previst organitzar l’octubre de 2011. Segons fonts d’ERC, així ho ha anunciat davant del Consell Nacional del partit que se celebra avui.

En el discurs que ha ofert davant dels 200 membres del Consell Nacional, que s’ha celebrat a porta tancada, el líder d’ERC ha demanat la seva continuïtat al capdavant de la formació i del grup parlamentari fins al Congrés Nacional, una cita en la qual no optarà a la reelecció.

Amb aquesta decisió, Puigcercós persegueix garantir la cohesió interna després de la debacle electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya, on els republicans van obtenir els pitjors resultats des del 2011, van passar de 21 a 10 diputats.

Una cohesió interna perquè el partit es recuperés de la derrota electoral i pugui afrontar les municipals amb energies renovades i opcions de mantenir-se com la tercera força als ajuntaments catalans, condició de tercera força que ERC ha perdut al Parlament per passar a ser-ne la cinquena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa