El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puig veu “difícil” retallar més del 12%
  • CA

El conseller d’Interior de la Generalitat, Felip Puig, veu molt “difícil” retallar més del 12% de la despesa de la Generalitat, després que el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, hagi considerat insuficient la retallada del 10% que proposava l’executiu català en el pla de viabilitat que va presentar el passat 31 de gener.

El conseller d’Interior, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que el Govern català està fent un esforç “molt important” per reduir la despesa pública i ha advertit que no es pot reduir més a costa “de la garantia dels serveis públics”.

Puig ha recordat que farà un pressupost auster “per primera vegada en molts anys”, per tant, s’estan fent “esforços” i per això demana “corresponsabilitat” per part del govern espanyol. I ha recordat que hi ha molts ministeris que en els darrers anys ‘s’han buidat de competències’ però mantenen “la despesa i el nombre de funcionaris”.

Ha afegit que l’esforç de la Generalitat de reduir departaments, estructures, dirigents i organismes no l’ha fet “amb la mateixa intensitat’ el Govern de l’Estat”. I ha reblat: “I ja no vull parlar d’altres comunitats autònomes”.

La legislatura del trencament

Puig també ha parlat del futur del país i ha tornat a reiterar que Espanya ha de fer un esforç per entendre Catalunya tal com és si no vol que aquesta opti per vies diferents a les actuals.

De fet, el conseller d’Interior s’ha mostrat convençut que aquesta legislatura serà la del “trencament” d’un model que ofega “econòmicament i financerament” Catalunya i que representa “una amenaça” al sistema educatiu o a la connexió internacional del país.

Per això ha dit: “Catalunya és una part d’aquest Estat. I si no ens deixen ser una part d’aquest Estat amb totes les nostres condicions haurem de començar a pensar en buscar solucions diferents”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa