Puig reclama a l'Estat noves competències pels Mossos

El conseller d'Interior no vol que es repeteixin polèmiques com la de les càmeres de seguretat o la d'Horta de Sant Joan

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat avui que demanarà a l'Estat que es traspassin als Mossos les competències referents a delictes contra el medi ambient, la protecció d'infraestructues i salvament marítim. Aquestes funcions corresponen actualment a la Guàrdia Civil.

El conseller d'Interior també ha afegit que farà una nova llei de policia i bombers. L'objectiu d'ambdós textos és, segons ha explicat Puig, "recuperar l'autoestima i prestigi" d'aquests cossos després de la polèmiques que van patir la passada legislatura.

En aquest sentit, en la primera intervenció del conseller en comissió parlamentària, el conseller ha assenyalat que després de debats com el de les càmeres de seguretat a les comissàries, les càrregues policials o el tràgic foc d'Horta de Sant Joan, calen mesures per evitar nous escàndols.

Puig ha destacat que el seu Departament s'ha fixat reduir un 20% la sinistralitat. I ha explicat que vol dirigir Interior sense "desviacions ideològiques", augmentant la seguretat dels ciutadans i "amb mà dura" si convé.

 
 

Comentaris