Puig negocia amb Iceta i Cornet fins el darrer moment

CiU confia que PSC o PPC facilitin la investidura d'Artur Mas en segona volta

CiU busca que PSC i PPC facilitin la investidura d'Artur Mas a menys de 24 hores de la segona votació. Els contactes s'han intensificat en les últimes hores i fins i tot el propi Mas hi intervindrà aquesta tarda.

De moment, Felip Puig, negociador de la federació, s'ha reunit aquest matí amb el socialista Miquel Iceta i amb el popular Jordi Cornet per arrencar un compromís d'abstenció, decisió que cap dels dos partits han pres.

De fet, el PSC no ho decidirà fins a la reunió que es produirà aquesta tarda entre Mas i el president del grup socialista, Joaquim Nadal. Mas també es trobarà amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, i està disposat a fer-ho també amb la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

El PSC vota si el PP no ho fa


Els socialistes adverteixen que la seva abstenció no serà gratis i volen que CiU no desfaci tot el que ha construït el tripartit. Posen especial èmfasi en aquelles qüestions que requereixen més que majoria absoluta per ser modificades, com és el cas de tot el que fa referència a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Puig, al seu torn, passarà aquesta llista de peticions a Artur Mas, que aquesta tarda es reunirà amb el president del grup socialista, Joaquim Nadal. La posició final del PSC dependrà d'aquesta trobada, però no serà fins a la reunió de grup de demà a les nou del matí que el partit oficialitzarà la seva postura.

El PP diu sí, si el PSC diu no

Pel que fa a la trobada entre Puig i Cornet, s'ha produït en dues tongades. S'han reunit primer durant una mitja hora en el despatx del secretari primer de la mesa. Posteriorment, Puig s'ha dirigit al seu propi despatx i cinc minuts més tard ho ha fet Cornet. Aquesta segona trobada ha durat no més d'un quart d'hora.

Fonts del PP català han explicat que esperen més concreció de CiU en tots els àmbits per poder decidir si finalment s'abstenen. La seva reclamació és clara: que la federació aparqui els debats identitaris i se centri en la solució de la crisi.

ERC diu sí, si el PPC diu no


Des de CiU, es confia en l'abstenció de PPC o del PSC. De fet, el que desitjarien és que s'abstinguessin els dos, fins i tot ERC, però temen que els republicans no vulguin aparèixer al costat dels populars.

Per intentar acostar posicions, Artur Mas i Joan Puigcercós es reuniran aquesta mateixa tarda. Mas està disposat també a fer-ho amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

 
 

Comentaris