Puig diu que el Tripartit no va facturar el cost de cap rescat impruent

Puig anuncia que hi haurà oposicions pel cos de Bombers abans de final d'any

L'anterior Govern de la Generalitat finalment no va decidir-se a aplicar la mesura que advertia als excursionistes, esquiadors o boletaires imprudents que haurien de pagar el cost del seu rescat si es demostrava que havien actuat amb imprudència, ha assegurat el conseller d'Interior, Felip Puig.

El nou equip del departament estudia ara "si retirar la mesura o aplicar-la decididament" perquè deixar-la en vigor i no fer-la complir "no és de país seriós". El conseller ha explicat que li consta que l'anterior conselleria va estudiar algun cas de persones que havien requerit l'assistència dels cossos d'emergència per conductes imprudents tot i que al final van decidir no facturar a la víctima.

Oposicions pel cos de Bombers abans de final d'any

Per altra banda, Puig també ha reconegut que les protestes sindicals dels Bombers de la Generalitat que fa temps que reclamen més efectius per al cos són fonamentades. "En manquen", ha admès amb claredat. La convocatòria de gairebé 250 noves places que projectava l'anterior Govern finalment no ha prosperat però Puig ha anunciat aquest dilluns que "hi haurà una nova convocatòria" i que serà "aquest any".

El nombre de places que sortiran a concurs públic i el calendari "dependran de les retallades pressupostàries". Aviat sortiran 176 nous bombers de l'escola i les polítiques d'austeritat del nou Govern apuntaven que serien els últims. Les declaracions de Puig han desmentit ara aquest rumor.

 
 

Comentaris