Puig denuncia les milionàries promeses incomplertes de Saura

El conseller d'Interior adverteix que el tripartit va portar a la Generalitat "al límit de la situació de fallida econòmica i financera"

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha denunciat que el seu antecessor en el càrrec, Joan Saura, va emprendre inversions "faraòniques" i va deixar en la conselleria despeses no pressupostades per valor d'uns 20 milions d'euros, quantitat superior del que és habitual al final d'una legislatura, segons el convergent.

Puig, segons EFE, també ha advertit que el tripartit va portar a la Generalitat "al límit de la situació de fallida econòmica i financera" i que el conseller Saura no va ser una excepció a l'hora d'aplicar una gestió econòmica "molt irresponsable i desbocada".

I ha posat com a exemple compromisos d'adquisició d'edificis innecessaris o que s'executessin inversions "faraòniques" com el nou edifici del 112 a Reus, que segons el seu parer "supera els paradigmes de Hollywood".

Segons el conseller, moltes d'aquestes inversions impulsades pel seu antecessor tenen poca rendibilitat institucional i seran molt difícils d'amortitzar.

Puig també ha apuntat que, entre les "sorpreses" que es va emportar en arribar a Interior figura que Saura havia aplicat una política de contractació de personal "excessiva" i que va establir compromisos amb municipis respecte a les inversions en Mossos i en Bombers que s'hauran de revisar i replantejar.

"Sincerament, hauríem agraït que (l'anterior equip de la conselleria) hagués tingut una millor comprensió de l'entorn econòmic i financer en el que ens trobem", ha subratllat el conseller.

 
 

Comentaris