El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puig compara el futur Govern de Mas amb el Barça perquè es nodrirà del planter
  • CA

El número dos de CDC, Felip Puig, ha comparat avui el futur Govern d’Artur Mas amb el FC Barcelona per la seva utilització del planter, en relació amb el nomenament d’un mínim de quatre exconsellers de Jordi Pujol, i després que el secretari general d’ERC, Joan Ridao, hagi opinat que els primers noms coneguts van en contra de la promesa que governarien els millors tot i que no tinguessin el carnet de CiU.

Puig ha recollit el comentari de Ridao que comparava Mas amb un entrenador de futbol que no fa fitxatges estrella i ha celebrat que el Barça practiqui “el millor futbol del món” a través de la seva aposta pel planter. Al mateix temps que s’ha mostrat convençut que Mas sabrà combinar gent del planter del partit amb “gent de fora” per fer “el millor Govern”, cosa de la qual s’ha mostrat convençut.

Ridao dubte del “govern dels millors”

Puig ha contestat amb aquest símil futbolístic les crítiques que Ridao havia fet minuts abans al mateix lloc, durant el tradicional homenatge a l’expresident republicà Francesc Macià, quan ha opinat que Mas “ha fet com aquest entrenador que en lloc d’anar al mercat d’hivern a fer grans fitxatges estrella ha anat al planter”, una opció “legítima” però que no coincideix amb la promesa d’incorporar els millors, feta durant la campanya, segons el secretari general d’ERC.

Dels sis noms que han transcendit fins ara –Felip Puig (Interior), Andreu Mas-Colell (Economia), Irene Rigau (Educació), Josep Maria Pelegrí (Agricultura i Mig Natural), Joana Ortega (Governació), i Lluís Recoder (Política Territorial i Sostenibilitat)– els quatre primers van treballar amb Mas quan aquest va ser conseller en cap de Jordi Pujol entre 2000 i 2003. Excepte Mas-Colell, que no té carnet de partit, la resta comparteix una llarga militància en les seves respectives formacions i només Recoder prové de l’àmbit municipal.

El número dos de CDC, que ha anat a l’homenatge celebrat al cementiri de Montjuïc, ha eludit confirmar o desmentir les informacions que el situen com a conseller d’Interior, i s’ha limitat a comentar davant dels periodistes que el futur Govern serà “el millor” per als catalans. A títol personal, ha manifestat la seva disposició a posar-se al “servei de Catalunya” i a ser on calgui.

CiU “herència política de Macià

Puig ha assegurat també que CiU ha recollit l'”herència política” de l’expresident Macià, per dur Catalunya “a la plena llibertat”, i ha assegurat que el seu partit se sent hereu del compromís i de l’entrega de l’expresident republicà.

Per referir-se al discurs de Nadal del rei, que demanava unitat per sortir de la crisi, Puig ha donat suport a la idea d’unitat, i ha recordat que demanen el mateix a Catalunya en temes de país, tot i que ha confessat no haver seguit el discurs del rei Joan Carles.

Puig ha anat a l’homenatge acompanyat del líder convergent a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, qui ha qualificat Macià com a un “exemple de coherència i valentia”, i ha assegurat que va ser el “president de tots”, per la seva proximitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa