El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puig anul?larà bona part de la feina feta per Saura
  • CA

El secretari general adjunt de CDC i futur conseller d’Interior de la Generalitat, Felip Puig, farà una feina de revisió de tota l’obra de govern de Joan Saura al capdavant d’aquest departament, un dels darrers polèmics en aquesta anterior legislatura.

Precisament Puig ha avançat avui que revisarà la instal•lació de càmeres de seguretat en les comissaries dels Mossos d’Esquadra i que, de moment, paralitzarà que s’instal•lin nous dispositius.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Puig ha explicat que de moment analitzaran si les cambres que hi ha “serveixen de veritat o si són una mesura que genera desconfiança, tensió i intromissió en el funcionament normal de les comissaries”.

“Tinc la percepció que hi ha mesures que s’han orientat no tant a l’obtenció de resultats i a l’eficàcia sinó a imposar i impulsar una sensació de desconfiança en la nostra policia”, ha asseverat sobre la política del fins ara conseller, Joan Saura.

Apart d’aquesta mesura ja en campanya ja s’havia anunciat que retiraran el Codi d’Ètica i desmantellaran el Comitè d’Ètica -organisme presidit per l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo que va redactar el document- perquè s’ha fet “sense consens i amb un biaix ideològic que no ha estat positiu”.

I també ha assenyalat que entre les seves primeres decisions estarà la de retirar el límit de velocitat a 80 quilòmetres per hora en els accessos a Barcelona, tot i que ha apuntat que han de mirar quines mesures de flexibilització aplicaran i com revisaran aquest límit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa