El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pueyo defensa que un govern de coalició a la Paeria pot ser ”més eficaç i sensible”
  • CA

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha defensat que els governs de coalició poden ser ”més eficaços i sensibles” a la diversitat d’opinió de la ciutadania per la qual cosa poden ser ”estables i perfectament útils”. D’aquesta manera Pueyo ha reiterat la voluntat de tancar un acord de govern a tres amb JxCat i el Comú de Lleida amb l’objectiu de definir el marc de creixement dels propers 10 o 15 anys de la ciutat. ERC i el Comú de Lleida han presentat l’acord d’investidura per tal que dissabte Miquel Pueyo sigui investit paer en cap en primera volta. Es preveu que demà es presenti el mateix acord tancat amb JxCat. Sergi Talamonte, del Comú, ha reconegut que podrien tancar un futur acord de govern amb les dos forces sempre que hi hagi ‘‘garanties” que passen pel ”reconeixement i respecte mutu” entre forces.

Després de signar l’acord d’investidura amb el Comú de Lleida i la previsió de fer-ho demà divendres amb JxCat, Miquel Pueyo serà investit dissabte al migdia nou alcalde de Lleida amb la majoria absoluta de 15 regidors en primera volta. El candidat s’ha mostrat satisfet aquest dijous per la feina feta pels equips dels partits i és per això que veu ”raons objectives” per creure que el pacte de govern entre les tres formacions ”és possible”. 

En aquest sentit, Pueyo ha volgut posar en valor ”l’eficàcia” que assegura que poden tenir els governs de coalició entre partits ja que són més ”sensibles” a la diversitat d’opinió de la ciutadania. Aquesta és ”la primera llança que vull trencar”, ha remarcat Pueyo, que també ha assenyalat que els que han de sentir ”inseguretat i incertesa” són les forces de l’oposició, de les quals ha dit que respecta i els facilitarà la feina.

Segons Pueyo, ”la pilota” està en el terreny de les forces del canvi, que representen el 80% de catalans que no volen ni presos ni exiliats, avantposen els valors republicans a la monarquia, i consideren que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya s’ha de resoldre per la via del diàleg. El canvi, segons Pueyo, és el ”somni” de la campanya dels republicans que ara s’està a punt de fer realitat tot i que molta gent els havia dit que no era possible.

El futur alcalde republicà de la ciutat de Lleida també s’ha mostrat molt satisfet de poder signar el pacte d’investidura amb el Comú als Camps Elisis, molt a prop del monument de record a l’alcalde Fuster, qui va ser l’impulsor d’aquest parc pensat per obrir la ciutat més enllà de les muralles i perquè els veïns poguessin gaudir d’una zona verda. El lloc ha estat escollit per la número 2 del Comú, Helena Ferré. Pueyo ha recordat que estan acabant de tancar el document amb JxCat i ha remarcat que hi ha un ”alt nivell” de confiança i transparència en les converses. Així, ha assegurat que no hi ha ”ni un secret” en tota la negociació on es vol apostar per la ”simplicitat” i l’eliminació ”d’elements retòrics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa